Hae
Juoksujalkaa

Ostoslistalla

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt puolipallon eli bosun hankkimista kotiin. Bosu tulee lauseesta both side utilized (tai both sides up), eli bosua voi käyttää molemmin päin. Salilla teen usein erilaisia liikkeitä bosun kanssa, joka soveltuu monipuolisesti myös paljon muuhun kuin vatsa- ja selkälihaksiin ja ns. syvien lihasten treeniin niinkuin sitä usein käytetään, vaikka toki sillä saa vaihtelua ja tehoa niihinkin.

bosu_1

Ei ei, bosu on paljon muutakin! Esimerkiksi taljaharjoittelussa, vaikkapa ojentaja-, hauis-, pystypunnerrusliikkeisiin saa huomattavasti enemmän haastetta, kun tekee liikkeet bosun päällä seisten. Olennaista on seisoa puolipallon päällä tukevasti koko jalkapohjalla, pienessä haara-asennossa, jalat koukussa, jolloin jalkojen lisäksi koko vartalo, erityisesti keskivartalo, aktivoituu ihan eri tavalla.

Kun tämä alkaa sujua, voi myöhemmin liikkeisiin lisätä haastetta vielä ottamalla mukaan kyykyn tai vaikkapa jalan loitonnuksen liikkeen loppuun (jolloin tukijalka alkaa viimeistään täristä).

Bosun kanssa treenaillessa on muutenkin vain taivas rajana, ai että sellainen täytyy ensi tilassa hakea kotiin. Miettikää, mitä kaikkea bosu-kahvakuulayhdstelmällä saa aikaan!

Huh, taidan käydä vähän ylikierroksilla… Mukavaa illan jatkoa!

Kuva: mamzdrowie.pl/bosu-fitness-trening-rownowagi & funkcionalnavadba.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *