Hae
Juoksujalkaa

Parhaat puolet esiin oikeilla trikoilla

Hyvin istuvilla vaatteilla on todellakin merkitystä liikkuessa. Erityisesti naiset osaavat arvostaa hyvin istuvia ja omalle vartalotyypille parhaiten sopivia urheiluvaatteita. Ne sekä tuntuvat hyvältä liikkuessa että mielellään myös imartelevat vartaloa oikeista kohdista.

Törmäsin mielenkiintoiseen juttuun RunGearGuy -sivustolla, jossa vertaillaan capripituisia trikoita neljälle eri vartalotyypille. Jokaiselle vartalotyypille kartoitetaan myös sopivimmat trikoot Running Warehouse -sivustolta.

Suora, tiimalasi-, urheilullinen ja päärynävartalo. Kuva RunGearGuy.com

Suora vartalo

Suorassa vartalotyypissä on vähän kurveja; vyötärö, lantio ja takapuoli ovat kapeahkot ja melko samanlevyiset. Parhaiten suoralle vartalotyypille sopivat vartalonmyötäiset caprit, jotka korostavat hoikkaa vartaloa. Värillinen raita tuo kontrastia trikoiden sivussa luo mielikuvaa kurveista. Suoravartaloisen valinta: Mizuno Exodus ¾ Tight

Tiimalasivartalo

Tiimalasivartalo on kurvikas. Ylävartalon ja lantion mittasuhteet ovat samanlaiset ja vyötärö on kapea. Tiukat, vartalonmyötäiset trikoot antavat naisellisille muodoille mahdollisuuden ylvästellä. Kurvikkaan tiimalasivartaloisen valinta: Sugoi Jackie Knicker

Urheilullinen vartalo

Urheilulliselle vartalotyypille ominaista ovat leveät hartiat, kapea lantio, kiinteä takamus sekä selkeästi erottuvat lihakset jaloissa. Parhaiten tälle vartalotyypille sopivat joko hieman leveämmät caprit yläosaa tasapainottamaan tai istuvammat, tiukat  trikoot korostamaan lihaksikkaita jalkoja. Urheilullisen vartalon valinta: Saucony LX Mod Tight Capri

Päärynävartalo

Kurvikas alaosa ja pienempi yläosa. Parhaiten vartalotyypille sopivat suorat, lahkeen alaosasta väljemmät caprit, jotka tasapainottavat yläosaa ja imartelevat kurvikasta alaosaa. Päärynävartaloisen valinta: Moving Comfort Flow Capri

* * * *

Pakko vielä itse nostaa omat suosikkitrikoot, joita löytyy Nikelta sekä caprimittaisena että pitkinä, vartalonmyötäisinä (tight fit) että suoralahkeisina (straight fit).

Trikoissa on strategisesti sijoitettu saumat niin, että ne imartelevat muotoja ja antavat nostetta. Itse olen tykästynyt erityisesti näiden trikoiden matalaan vyötäröön ja leveään vyötärönauhaan sekä napakkaan kankaaseen, jotka takaavat hyvän istuvuuden.

Nike Legend Tight Fit Women’s Training Capris

 

kuvat nikestore.com

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *