Hae
Juoksujalkaa

Asics Gel Nimbus 14 käyttökokemuksia

Sain uudet Asicsin Gel Nimbus 14 käyttööni kesäkuussa, josta lähtien olen aktiivisesti kuluttanut niitä lenkkipoluilla.

Kuten aiemmin kerroin, olen vannoutunut Nimbusten käyttäjä, joten sinänsä lähdin jo hyvin ajatuksin näiden uusienkin kanssa matkaan. Ne istuivat välittömästi jalkaani, eikä sen kummempia harjoitteluja tarvittu. Henkilökohtaisesti ehdottoman hyvä valinta oli ottaa vanhoihin Nimbuksiin verrattuna seuraava ismonpi koko. Tässä olikin edellisellä kerralla itselläni sattunut selvä moka, sillä tajusin, että Asicsin kengissä minulla on aina ollut nimenomaan koko 39.

Uusi Nimbus 14 on entisiin verrattuna jälleen keventynyt ja kengät on varustettu myös uudella ulkoisella kantapään istuvuustuella, joka pitää kantapään tiukasti paikoillaan juoksun aikana. Täytyykin sanoa, että kengät istuvat täydellisesti jalkaani, eikä juoksun aikana minkäänlaista hölskymistä ole ollut.

Lisäksi pidän erityisesti Nimbusten joustavasta ja tuetusta pohjasta. Nimbus onkin tunnettu hyvästä vaimennuksestaan, joka muodostuu kimmoisasta SoLyte -välipohjasta sekä kannan ja päkiän geelivaimennuksesta. Myös Nimbusten kiertojäykkyystuki on melko vahva ja ne soveltuvat parhaiten neutraalisti askeltavalle.

Pohjan Guidance Line ohjaavuusura seuraa jalan luonnollista liikettä askelluksen aikana. Tuloksena on paremmin mukautuva pohja, jonka ansiosta painonsiirto kannalta päkiälle on pehmeämpi. Ohjaavuusura parantaa askellusta ja lisää juoksun taloudellisuutta, josta on hyötyä erityisesti pitkillä matkoilla. Pisin matka, jonka olen kengillä tähän mennessä juossut, on heinäkuun alun puolimaraton ja askel rullasi kenkien puolesta todella hyvin koko matkan ja kengät tuntuivat kimmoisan joustavilta. Myöskään mitään kipeytymisiä jalkoihin ei tullut.

Neutraalien juoksukenkien lippulaivana tunnetuilla Nimbuksilla on vahva kannattajajoukko ja kengät eivät turhaan ole voittaneet lukuisia palkintoja. Uudistukset eivät todellakaan ole vieneet Nimbuksia ainakaan huonompaan suuntaan  – päinvastoin! Todelliseen testiin Nimbukset pääsevät 18.8. juostavassa Helsinki City Marathonissa. : )

p.s. Patrolin sivuilta löytyy muuten erittäin hyödyllistä tietoa Asicsin kenkien lisäksi mm. askelluksesta tai vaikkapa kenkien oikeaoppisesta nauhoituksesta!

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *