Hae
Juoksujalkaa

Vaellusreissulla Oulangan kansallispuistossa

Jälleen yksi onnistunut kesälomareissu takana! Tällä kertaa otettiin suunta Pohjois-Suomeen, Sallaan,  jossa vietimme neljä päivää eräillen ja vaellellen : ) Kävimme vaeltamassa Oulankajoen maastoissa, säät suosivat ja maisemat olivat huikeat! Kilometrejäkin karttui vaihtelevissa maastoissa mukavasti muutaman päivän aikana.

Upea Oulangan kanjoni

Porrastreeniä!

Oulangan kansallispuisto on suosittu kohde, jossa on paljon erilaisia merkittyjä reittejä. Jokien varsien korkeuserot haastavat mukavasti reippailemaan. Tunnetuin vaellus on varmasti Karhunkierros, mutta alueelta löytyy myös paljon muitakin kivoja reittejä.

Riippusilta Karhunkierroksella

Toisen päivän päätteeksi lepuutimme väsyneitä jalkoja Holiday Club Sallassa. Kylpylän jälkeen kävimme syömässä Keloravintolassa, joka oli onneksemme kesälläkin auki. Oli nimittäin aika kova nälkä! Ravintola oli juuri viikko sitten avattu uusien omistajien vetämänä. Pisteet erinomaisesta palvelusta ja herkullisesta ruuasta, tänne mennään talvellakin!

Nälkäinen vaeltaja : )

Kipusimme myös Sallatunturin huipulle, josta oli hienot näkymät. Hah, noita söpöjä poroja oli aivan järkyttävä määrä joka paikassa!

2 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Hienoja kuvia! Mekin oltiin viime kesänä Oulangalla retkeilemässä 4-kk vauvan kanssa, on kyllä upea paikka 🙂 Tänä kesänä käytiin Hossassa (kahdestaan huh), ei ole kaukana Rukasta, ja voin todella suositella, niin hieno paikka.

  2. Laura kirjoitti:

    Noissa maisemissa kyllä kelpas retkeillä! Mekin nähtiin yks perhe, joilla oli ihan pikkunen vauva mukana, sopii siis kaiken ikäisille 😀 Kiitti vinkistä, en oo tosta Hossasta kuullutkaan aiemmin, mutta tsekkasin jo nettisivut ja vois olla käymisen arvonen paikka! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *