Hae
Juoksujalkaa

Back to Basics: sauvakävellen peruskuntoa rakentamassa

Penkin alle menneen maratonin karvas tappio on nyt nielty ja on aika lähteä rakentamaan uutta kautta : )

Tänään oli aika kaivella lenkkarit takaisin jalkaan ja vuorossa oli pitkä sauvakävelylenkki treenattavan kanssa. Reitti oli mäkinen, joten saatiin reilu tunnin intervallitreeni ja päälle tehtiin vielä jalkojen ja keskivartalon voimaa.

Sen verran palaan vielä maratoniin, että tein pientä vertailua kahden juostun maratonin välillä. Mielenkiintoista sykedataa, joka kertoo paljon, huolimatta mm. reittien erilaisesta profiilista ja muutenkin omasta sen hetkisestä kunnosta. Lämpötilat ovat sykemittarin ilmoittamat.

Rautaveden maraton 11/2011

Sykekeskiarvo 150, maksimi 171.

lämpötila n. 10 astetta

Helsinki City Marathon 8/2012

Sykekeskiarvo 164, maksimi 178.

lämpötila n. 24 astetta

HCM  jätti kyllä taas sellaisen juoksukipinän ja sisun ilmoille, että innolla jo odotan syksyn juoksulenkkejä! Olen tullut siihen tulokseen, että vaikka tässä ei olla kestävyysjuoksun huipulle tähtäämässä : D, jatkossa on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota juoksuharjoittelun laatuun, omia juoksutavoitteita jahdatessa. Oma juoksuharrastukseni on saanut alkunsa muuta liikuntaa tukevasta lenkkeilystä, mutta nälkä on kasvanut syödessä ja sen myötä harjoitteluakin on muutettava suunnitelmallisemmaksi.

Tämän päivän sauvakävelylenkki oli jälleen hyvä muistutus matalatehoisen liikunnan tärkeydestä ja tarpeellisuudesta peruskestävyyskuntoa rakennettaessa, vaikka syke mäissä tosin nousikin huimasti.

Energistä viikonjatkoa kaikille ja käykäähän muuten lukemassa Euro peliin elämälle –kampanjapäällikön Suvin kiva kirjoitus HCM:sta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *