Hae
Juoksujalkaa

Omena päivässä

…pitää lääkärin loitolla : ) Olen jo pitkään käynyt tunnustelemassa, joko omenasato olisi kypsää ja tänään oli vihdoin ensimmäisen testierän aika! Suurin osa omenoista oli vielä melko pieniä ja kirpeitä, mutta muutama maahan pudonnut yksilö pääsi pataan. Meidän perjantai-illan herkku onkin legendaarinen kaura-omenapaistos kookoshiutaleilla (ja vaniljajäätelöllä) höystettynä, nam!

Omena on melkoinen vitamiinien lähde, vaikka suurin osa siitä on vettä. Omena sisältää mm. C-, B1-, B2- ja B6-vitamiineja sekä E-vitamiinia. Lisäksi se sisältää runsaasti kuitua, joka edistää ruuansulatusta ja tasapainottaa veren kolesteroliarvoja. Suurin osa omenan terveellisistä flavonoideista sijaitsee kuoressa ja kotimaiset omenat kannattaakin syödä kuorineen.

Omena sopii monipuolisesti ruoanlaittoon, leivontaan, säilöntään ja mehustukseen. Helpoiten tietysti sellaisenaan suoraan puusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *