Hae
Juoksujalkaa

Pilatesrulla – check!

Juoksutiimin treeneissä tuli puheeksi Foam Roller eli Pilatesrulla, jolla saa rullailtua hyvin lihasjumeja auki. Sellainenhan piti hankkia sitten saman tien! Löysin omani Citymarketista, hinta oli n. 13 euroa.

Rullaa voi käyttää monipuolisesti lihashuollossa, venyttelyssä, tasapainoharjoituksissa sekä jooga- ja pilatesliikkeissä. Itse ostin rullan lähinnä lihaskireyksiä poistamaan. Perusidea on Foam Rollerin lihaksia ja jänteitä hierova ja venyttävä vaikutus, mutta se myös irrottaa lihaskalvojen kiinnittymiä. Oman kehon painoa käyttämällä, rullalla on mahdollista hieroa lihaksia auki sekä lisätä verenkiertoa. Pilatesrullan avulla on mahdollista käydä läpi vaikkapa juoksussa kipeytyviä etu- ja takareisiä, lonkankoukistajia, pohkeita, jalkapohjia ja selkää.

Tein ensimmäisen rullailun jaloille ja etenkin lonkankoukistajat ja reiden sivuosat olivat tällä lenkkeilijällä eniten jumissa. Tekniikkaa täytyy vielä vähän harjoitella, sillä ihan helppoa se ei ensikertalaiselle ollut. Omaa painoa säätelemällä saa sopivasti lihaksiin tuntumaa. Tuntuu kyllä, että rullailu auttoi saman tien!  Tärkeintä varmaan tässäkin on muistaa säännöllisyys…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *