Hae
Juoksujalkaa

Rautaista voimaruokaa

Lapsena telkkarissa Kippari-Kalle vetäisi aina purkillisen pinaattia, kun tarvitsi lisävoimia! Sen innoittamana kokeilevan keittiön ruokana syntyi pinaattilettuja.

Pinaattia onkin pidetty todellisena rautapommina ja törmäsin hauskaan tarinaan siihen liittyen. Nimittäin mm. Wikipedia kertoo, että pinaatin rautapitoisuudessa on aikoinaan sattunut desimaalivirhe. Kömmähdys rautapitoisuuden ilmoittamisessa tapahtui saksalaiselle tiedemiehelle Emil von Wolffille vuonna 1870, joka korjattiin vasta 1930-luvulla.

Vaikka rautapitoisuus ei olekaan kymmenkertainen, pinaatti sisältää rautaa, mutta suunnilleen saman verran kuin muutkin vihreät vihannekset. Lisäksi pinaatti sisältää runsaasti vitamiineja ja hivenaineita (mm. folasiinia, A- ja K-vitamiinia ja magnesiumia, C- ja B6-vitamiineja, kalsiumia, sinkkiä ja fosforia) ja on myös hyvä proteiinin lähde. Eli kaikin puolin kuitenkin terveellistä syötävää.

Ohje:
½ l rasvatonta maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rl öljyä
1 tl suolaa
150 g pinaattia

Pakastealtaasta löytyy suomalaista pinaattia kätevinä kuutioina. Täytyy sanoa, että itse tehdyt, rapeat letut voittivat kyllä mennen tullen kaupan einekset, vaikka se kai ei ollut mikään yllätys. Helppoa ja herkullista : )

2 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Nam tätä reseptiä täytyy joskus kokeilla! Työpaikkaruokaloissa syön usein noita itse tehtyjä ja on kyllä tosi hyviä, vaikka mä kyllä tykkään einesplätyistäkin.. 🙂

  2. Laura kirjoitti:

    Einesplätyt menee paremman puutteessa, mut koklaappa näitä niin ei oo enää paluuta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *