Hae
Juoksujalkaa

Ilmat kylmenee, aluskerrastoa kehiin: Helly Hansen Dry

Ensilumet on satanut maahan ja ilma kylmentyi kerta heitolla! On aika kaivaa lämpimämmät ulkoilu- ja urheiluvaatteet esiin. Urheilu onnistuu säässä kuin säässä, kunhan pukeutuu olosuhteiden mukaisesti. Itse en ole kovin tarkka mittarilukemien tai sään seuraamisen suhteen, sellaisella ajatusmaailmalla Suomessa urheilu onnistuisi noin pari kuukautta vuodessa.

Sen sijaan, tärkeintä on kiinnittää huomiota toimiviin vaatteisiin ja asusteisiin ja aloittaa vaatteiden valinta jo alimmasta kerroksesta. Lähimpänä ihoa olevasta kerroksesta riippuu, miten mukavalta olo hikisenä tuntuu.

Helly Hansen Dry -aluskerrasto on parhaimmillaan +15 – -15 -asteessa eli ihanteellinen vaihtelevissa säissä ja kovatehoisessa urheilussa, kuten juoksussa ja hiihdossa. Hieman verkkomainen materiaali on ohut, joustava, kevyt ja nopeasti kuivuva. Lämmittää olematta kuitenkaan liian kuuma. Aluskerrasto on leikkaukseltaan hyvin istuva, jonka päälle on helppo pukea lisäkerroksia.

Kerrasto on valmistettu 100 % polypropeenista, joka on öljypohjainen tekokuitu. Materiaali ei varastoi kosteutta sisälle kuituun juuri lainkaan, joten hiki siirtyy seuraavaan, imevään vaatekertaan. Tekokuidut toimivat teknisissä vaatteissa erinomaisesti, mutta heikkoutena on hienhajun pinttyminen materiaaaliin. Helly Hansenin Dry -kerraston voi onneksi pestä 60 asteessa, joka toivottavasti estää pinttymistä jonkin verran.

Kerrastosta tulossa lisäkommentteja ja käyttökokemuksia, kun pääsen sitä muutaman kerran kunnolla käyttämään ja pesemään!

2 kommenttia

  1. Mikael Holm kirjoitti:

    Parin vuoden kokemuksella voin sanoa, että pitää ihon ainakin kuivana, mutta ei kyllä lämmitä pätkän vertaa tauolla.

    Hikiliikuntaan oiva tuote, mutta retkeilyyn ja rauhallisempaan menoon suosittelen jotain muuta (esim. merinovillaa).

  2. Laura kirjoitti:

    Kiitos kommentista ja kokemuksista. Hikiliikunnassa ajattelin käyttää, mutta hyvä tietää, niin osaa varustautua rauhallisempaan menoon muilla varusteilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *