Hae
Juoksujalkaa

Testissä: Scholl jalkahoitola – täydellistä huoltoa juoksun runtelemille jaloille

Paljon liikkuvalle ja etenkin juoksevalle monenlaiset jalkavaivat ovat hyvin yleisiä. Varsinkin pitkät juostut matkat, kuten maratonit jättävät jalkoihin jälkensä. Jalat ovat juoksijalle tärkein väline ja niihin on syytä kiinnittää huomiota ja antaa hoivaa.

Olinkin hyvin iloinen, päästessäni testaamaan Suomen ainoan Scholl jalkahoitolan laatuaan, joka sijaitsee Helsingin Stockmannin 7. kerroksessa.  Sain testata heidän Täydellisen jalkahoidon, joka on hoitajan mukaan heidän suosituin hoito.

Hoito aloitetaan tarkastamalla jalat, josta näkee jalkojen kunnon, asennon ja painopistealueet. Itselläni oli elokuun maratonin jättämänä jälkenä mm. musta kynsi ja muutama kovettuma jalkoja koristamassa. Mielestäni jalat olivat hyvin huonossa kunnossa, vaikka hoitaja Karen toista mieltä olikin. Hän rauhoitteli, että jalkojen iho on hyvä ja vauriot eivät ole pahasta päästä. Oikea aika oli kuitenkin päästä jalat laittamaan kuntoon…

Koska testipäivä oli osuvasti perjantai alkuilta, pääsin alkukylvyn jälkeen nopeasti rauhalliseen ja rentoutuneeseen tunnelmaan ja jätin jalkani Karenin asiantunteviin käsiin. Scholl jalkahoitolassa käy paljon urheilijoita ja nimenomaan juoksijoita huollattamassa jalkoja, joten esimerkiksi juoksijalle tyypilliset vaivat ja niiden hoitamisen vinkit olivat hyvin tiedossa.

Kynnet käytiin läpi leikkurilla ja viilalla, sillä urheilijalle on tärkeää pitää kynnet lyhyinä, ettei hankauksia pääse syntymään. Vaikka yleisesti kynnet suositellaan leikkaamaan suoraan, urheilijan on syytä pehmentää viilalla kynsien teräviä kulmia, etteivät ne hankaa seuraavaan varpaaseen. Lopuksi kynnenpinta tasoitettiin poralla ja kynsinauhat siistittiin pienemmällä poranterällä.

Jalkojen raspausta hoitaja suositteli tehtäväksi vain noin kerran kuukaudessa ja suosituksena oli päivittäinen jalkojen rasvaus. Etenkin ilmojen kylmetessä ja jalkojen ollessa taas monta kuukautta sukkien sisällä piilossa, kuivuminen ja esimerkiksi kantapäiden ihon halkeilu lisääntyy.

Hoidon loppuun vielä kynsien lakkaus, joka hygieniasyistä tehtiin omalla mukaan otetulla kynsilakalla, pohkeiden ja jalkojen rasvaus sekä hieronta ja paketti oli valmis!

Hoitaja suositteli käyttämään talkkia sekä uutena itselleni tuli vinkki lampaanvillan kiertämisestä varpaiden ympärille, jotka helposti pääsevät hankaamaan toisiaan vasten. Tällöin tuloksena on ikäviä ja joskus myös varsin kivuliaita känsiä, joilta pehmeä lampaanvilla suojaa.

Itse olen pyrkinyt käymään jalkahoidossa vähintään kerran vuodessa, joka hoitajan mukaan on valitettavan vähän. Suositus on neljä kertaa vuodessa ja mikäli jalat ovat kovalla rasituksella tai kovettumia ja känsiä syntyy, määrää pitäisi nostaa entisestään. Scholl jalkahoitolasta on mahdollista saada erilaisten hoitojen lisäksi myös täsmähoitoa vain ongelmakohtiin.

Lupaan parantaa tapani ja keskittyä jatkossa enemmän jalkojeni hyvinvointiin. Niillä olisi tarkoitus kuitenkin vielä monen monta kilometriä taittaa : ) Suosittelen muitakin aktiivisia liikkujia huoltamaan jalkoja ja nyt se onnistuu jopa hieman edullisemmin:

Scholl jalkahoitola tarjoaa ASA:n lukijoille  kaikista hoidoistaan -10% alennusta 31.12.2012 saakka! (Ei koske lahjakortteja.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *