Hae
Juoksujalkaa

Hiihtokausi korkattu!

Nyt on vihdoin kaivettu sukset kellarista ja Paloheinän ladut tälle talvelle korkattu!

Vielä ei ollut ihan mahtavinta menoa, siitä piti kova vasta- ja sivutuuli huolen. Piti laittaa kaikki voimat peliin, että pääsi ylipäätään eteenpäin : ) Samalla tuuli oli tehnyt paikka paikoin pahaa jälkeä ja nostanut hiekkaa, oksia ja heinää ladulle. Välillä lunta taas oli isojakin kasoja luistelubaanalla, mikä haastoi tasapainon varsinkin näin ekalla lenkillä, kun tekniikkaa piti muutenkin hakea.

Hiihtoasuna toimi Salomon Softshell Tight -trikoot, joissa on edessä Windstopper -kalvo. Takki Salomon Softshell jacket, joka myös edestä tuulenpitävä ja takaa hengittävä. Olen testaillut näitä jo juoksussa, mutta sopivat erinomaisesti myös hiihtoon.

Tänään olisin toivonut takkiin lisäksi huppua, kun tuli laitettua päähän vain panta ja tuuli meinasi viedä tunnon naamasta ja päästä! Asia vaivaa erityisesti siksi, että hankintavaiheessa mietin hupullisen takin ja huputtoman välillä ja päädyin tähän. Hupullinen XT WP Jacket täytyy laittaa harkintaan…

Lenkillä oli mittaa reilu kymppi ja se meni loppupeleissä oikein mukavasti. Nyt kun ensimmäinen lenkki on taisteltu läpi, voi seuraavalta lenkiltä odottaa jo paljon enemmän!

Hiihtolenkkiä edeltävä eväs.

2 kommenttia

  1. Kiinnostunut kirjoitti:

    Hei, olisi kiva lukea enemmän hiihtoharrastuksesta. Välineistä, vaatteista ja tekniikasta. Siitä on tosi kauan aikaa kun olen hiihtänyt viimeksi, mutta nyt lumisina talvina on alkanut taas kiinnostamaan. Onko luisteluhiihto tekniikaltaan vaikeaa?

  2. Laura kirjoitti:

    Kiitos kommentista! Voisihan hiihtoon liittyen kirjoitella enemmänkin.

    Hiihto on oikein monipuolinen ja kokonaisvaltainen laji, suosittelen ehdottomasti palaamaan lajin pariin! Alkuun voi kokeilla vaikka vuokravälineillä. Normaalit lenkkivaatteet, esimerkiksi talvijuoksussa/ -lenkkeilyssä käytettävät vaatteet soveltuvat hyvin myös hiihtoon. Ei kannata pukea liikaa, hiihto on hikistä hommaa 🙂

    Luisteluhiihto on tekniikaltaan perinteistä vaikeampaa (ja vauhdikkaampaa) ja tekniikassa on varmasti aina myös kehitettävää. Tunnelmaan voi virittäytyä katsomalla netistä tekniikkavideoita (esim. Suomen ladulta löytyy hyvä perusvideo) ja sitten vaan ladulle rohkeasti kokeilemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *