Hae
Juoksujalkaa

Messujuoksu kannustajan silmin

Messujuoksu – ensimmäinen laatuaan – järjestettiin tänään Helsingin Messukeskuksessa. Olin itsekin ilmoittautuneiden joukossa, mutta eilen illalla noussut lämpö ja yskä jättivät tylysti kannustajan rooliin. Harmitti vietävästi, koska vielä eilen päivällä unelmoin juoksemisesta kevyissä vaatteissa, ilman lunta ja kylmyyttä. Toisin kävi, joten oli pakko päästä paikan päälle kuitenkin katsastamaan tapahtuma.

SONY DSC

Arctic Sport Addicts oli hienosti edustettuna kisassa, vaikka alunperin mukana pitikin olla yhteensä kuusi kisaajaa. Joonas ja Jarno sekä ASA:n juoksutiimin Erika testasivat kuitenkin  uuden tapahtuman hyvällä menestyksellä.

SONY DSC

Messujuoksussa oli 4 lähtöä, tunnin välein, alkaen klo 10. Jarno ja Joonas juoksivat toisessa klo 11 starttaavassa ryhmässä ja Erika 3. klo 12 lähtöryhmässä. Joonas sijoittui hienosti koko tapahtuman toiseksi, jonka voittaja lunasti itselleen ilmaisen sisäänpääsyn messuille vuodeksi 2013. Myös Jarno ja Erika juoksivat kelpo juoksun!

SONY DSC

2. lähtö

SONY DSC

3. ja runsaslukuisin lähtö

Tapahtuman nettisivuilta sai melko vähän tietoa reitistä etukäteen. Portaita, tiukkoja kurveja ja ramppeja luvattiin. Rata oli rakennettu Niemen muuttolaatikoista ja ainakin näin yleisöstä käsin reitti näytti suht sekavalta : D Reitti oli kokonaispituudeltaan 10 kilometriä, jossa kierrettiin kolme kertaa reilun kolmen kilometrin lenkki.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Messujuoksu on sinänsä hieno idea ja välipäivän ohjelma. Osallistujia tapahtumassa olikin ensimmäisenä vuotenaan 148. Hieno saavutus. Muutamia parannusehdotuksia kisaan silti tuli ensi silmäyksellä.

Katsojia ei paikan päälle päässyt, ainoastaan juoksuun ilmoittautuneilla oli lupa astua Messukeskukseen. Tilaa kannustajille olisi kuitenkin mielestämme ollut ja se olisi heti tuonut kisaan ihan uutta eloa. Tällöin rata olisi kuitenkin täytynyt rakentaa jotenkin toisin. Nyt reitti kiersi sen verran kaukana, eri kerroksissa ja halleissa, ettei se ollut kovin katsojaystävällinen.

Joonas tulossa maaliin

Joonas tulossa maaliin

SONY DSC

Jarno maalissa!

Erika maalisuoralla

Erika maalisuoralla

Olisiko tapahtuma toiminut illalla paremmin? Valaistuksella olisi saanut erilaista tunnelmaa ja DJ:kin olisi saanut ehkä hieman enemmän huomiota. Selkein puutos tapahtumassa oli kuitenkin suihkutilojen puuttuminen. Ei ole hirveän kiva poistua -10 asteen pakkaseen hikisenä juoksun jälkeen… Pakko mainita myös 38 euron osallistujamaksusta, joka on melko korkea, etenkin ensimmäisellä kerralla, sekä verrattuna vaikkapa monen puolikkaankin osallistujamaksuun.

Kokonaisuutena tapahtumasta jäi kuitenkin positiivinen fiilis. Myös osallistujat vaikuttivat pääosin tyytyväisiltä.

Ensi vuonna on päästävä itse mukaan! Kivana lohdutuksena flunssaiselle katsojalle oli kuitenkin opiskeluaikaisen ystävän yllättävä tapaaminen : )

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *