Hae
Juoksujalkaa

Vuoden ensimmäinen puolimaraton ja vähän yli

Eilen oli sunnuntaiseen tapaan suunnitelmissa juosta suunnilleen 15 kilometriä. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, sillä juoksu tuntui todella mukavalta ja sääkin suosi. Matkaa kertyi lopulta 22,3 kilometriä, joka on tämän vuoden pisin lenkki, jee!

Lenkkivauhti oli ihan mukava, paitsi että mäkisen reitin isoimmat mäet söivät vauhtia selkeästi. Mäkitreenejä kehiin siis!! Sykekin pysyi kuosissa, eikä edes mäissä noussut siihen malliin kuin viime aikaisissa treeneissä, mutta jaloista vaan loppui voima : )  Toisaalta aina alamäessä ja tasamaalla sain vähän kiristettyä vauhtia, jopa lenkin loppupuolella.

Seuraavan pitkän lenkin mitaksi onkin helppo asettaa suorilta 25 kilometriä ja lähteä siitä kasvattamaan matkaa kevään mittaan. Siihen yhdistettynä vauhdikkaammat treenit, niin johan luulisi juoksukunnon kehittyvän!

Lenkki vaati eilen illalla kuitenkin kunnon venyttely- ja foam roller -session. Se tulikin erinomaiseen saumaan, sillä lauantaina tuli vedettyä tuplatreenit oman aamusalin ja asiakkaan kanssa tehdyn tunnin intervallilenkin merkeissä. Venyttelyyn täytyykin kiinnittää yhä enemmän huomiota, varsinkin kun kilometrit tästä kasvaa.

Nyt on vielä pienen palauttelulenkin vuoro ja huomenna luvassa vähän tekniikkatreeniä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *