Hae
Juoksujalkaa

Asics Ayami Determine – juoksuun soveltuvat fitnesskengät

Sain viime vuoden loppupuolella testiin Asics Ayami Determine -kengät. Testiraportti on hieman viipynyt, mutta toisaalta nyt olen ehtinyt testata kenkiä monipuolisesti juoksumatolla, salilla sekä erilaisissa jumpissa. Kengät soveltuvat mielestäni hyvin näihin kaikkiin ja yksi positiivisimmista puolista onkin niiden monikäyttöisyys.

determine_päältä

determine_pohjaAyami Determinet ovat fitnekseen suunnatut kengät, joiden suunnittelussa on otettu paremmin huomioon myös juoksun vaatimukset. Kengät on suunniteltu niin, että samoilla kengillä voi tehdä alkulämmöt esimerkiksi juoksumatolla ennen siirtymistä esimerkiksi ryhmäliikuntatunnille. Tästä ajatuksesta pidinkin eniten ja kengät lunastivat lupauksen monikäyttöisyydestä myös käytännössä.

Oma harjoitteluni pitää sisällään jossain muodossa lähes aina juoksua. Kuntosaliharjoittelussa teen yleensä alkulämmittelyt juosten matolla tai yhdistän muuten salitreeniin juoksua. Usein myös ennen jumppaan menemistä, käyn tekemässä pienen alkulämmittelyn matolla. Determineillä tein muutaman kerran myös juoksumatolla pidemmän treenin.

WP_000552

Ryhmäliikuntatunnit, joilla kenkiä testasin oli paljon juoksua ja hyppyjä sisältävä Bodyattack, hyppyjä ja askelsarjoja sisältävä Bodystep sekä askellukseltaan rauhallisempi Bodypump.

Lisäksi kengät pääsivät tositestiin CrossFit Espoossa. CrossFitissä Determinet olivatkin kengät paikallaan, sillä treeni piti sisällään 200 metrin spurtin ulkona, jonka ehti spurttaamaan treenin aikana muutamaan otteeseen. 

_MG_3293

Kengät tuntuvat hyvältä jalassa, juoksukenkämäisiltä ja kevyiltä. Pohja on kimmoisa ja askel hyvin tuettu. Nämä hyvät ominaisuudet tulevat esiin niin juoksumatolla kuin paljon hyppyjä sisältävissä jumpissa. Yksi miinuspuoli, joka käytössä tuli eteen, on vaikeus saada kengät kiristettyä tarpeeksi tiukalle ja riittävän tukeviksi, koska päällisosan nauhoitus on liian leveä ja lisäksi nauhat ovat melko lyhyet.

 

2 kommenttia

  1. jousepp kirjoitti:

    Asics:n kengissä, varsinkin talvilenkkareissa (Gore Tex) näyttää nuo nauhat olevan ongelma. Ne aukeilevat itsestään juoksun tärinästä vaikka kuinka yrittää solmia tuplasolmuilla. Nauhamateriaali on nailonköysimäistä,liukasta materiaalia. Ei viitsisi kuitenkaan tehdä umpisolmuja.

  2. Laura kirjoitti:

    Hyvin sanottu, liukkaat nailonnauhat on juuri se ongelma, ettei meinaa auttaa tuplasolmutkaan. Asicsin tavallisissa lenkkareissa en ole itse törmännyt vastaavaan, mutta gore-tex kenkiä on ole testaillutkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *