Hae
Juoksujalkaa

Grit Strenght – tehokas 30 minuuttinen

Innostuin lauantaina pidemmän lenkin jälkeen vielä lähtemään Helsinki Sports Clubille.

Vuorossa oli vihdoin Les Mills uutuustunnin, lihasvoimaa kehittävän Grit Strenghtin testaus, josta viime syksynä kirjoittelin ja jonka testaus on ollut listalla jo kauan. Myös toisen, erityisesti ponnistusvoimaa kehittävän 30 minuuttisen Grit Plyon testaus on tulossa pikapikaa.

Nämä puolituntiset HIIT- treenit ovat olleet HSC:n valikoimassa maaliskuusta lähtien.

Grit Strenghtistä sanottakoon sen verran, että reilun parikymppisen lenkin jälkeen olisin voinut laittaa painoja hieman maltillisemminkin tankoon… Parasta oli treenikaverini lähettämä tekstiviesti, jonka tosin luin vasta salista päästyäni: ”Kannattaa ottaa sit tankoon pienemmät painot, kuin mitä ohjaaja suosittelee” : D

Tehokas 30 minuuttinen, joka nosti hien pintaan. Tunnilla tehdään liikkeitä todella nopeatempoisesti sekä levytangolla että painoilla. Sopivat painot treeniin on ohjaajan mukaan 30-50% omasta painosta.

Muutamat levytangolla tehdyt liikkeet tuntuivat vähän liiankin nopeatempoisilta. Pientä huolta herätti treenin aikana tekniikan säilyttäminen, jonka pitäminen ainakin itselläni aiheutti hieman hankaluuksia, vaikka liikkeet olivatkin entuudestaan tuttuja.

Rinnallevedot, maastavedot ja pystypunnerrukset ovat tekniikaltaan haastavia ja vaativat noilla painoilla jo hyvän kontrollin etenkin keskivartaloon. Osassa liikkeistä olikin pakko jättää muutama toisto tekemättä, liian nopean tempon vuoksi. Näiden lisäksi treeni sisälsi aimo annoksen kyykkyjä, punnerruksia, burbeeseja, jännehyppyjä sekä juoksua. Lopussa vielä yhden biisin verran keskivartaloa.

Tykkäsin, mutta pienellä varauksella. Seuraavalla kerralla toki tietää, mitä tuleman pitää ja osaa kiinnittää huomiota sekä painoihin, tunnin nopeuteen ja etenkin tekniikkaan. Tämä on varmasti myös treeni, jossa kehittyy nopeasti. Kuitenkin jonkinlainen liikkeiden läpikäynti ei olisi treenin alussa pahitteeksi, ettei vaan sattuisi mitään… Kuitenkin päinvastoin kuin muilla Les Mills –tunneilla, ohjaaja ohjasi lattialla ja kiersi treenin aikana myös korjaamassa tekniikoita.

Maksimisykkeeni oli puolen tunnin treenissä 173 ja keskisyke 143. Treenin jälkeen maistui rahka : )

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

4 kommenttia

 1. Jukka kirjoitti:

  Moikka,

  Mikä on mielipiteesi muuten HIIT-treenaukseen, lähinnä esim. aamuaerobisena runttaamisena ja sen tehosta silloin a)rasvanpolttoon jälkipolton kautta b)aerobisen kunnon tehostamiseen?

 2. Jukka kirjoitti:

  Moikka Laura, kiitokset kommenteista, erittäin paikkansa pitävää. Ne muutamat kerrat kun on aamulla rääkännyt itseään HIITillä ja tyhjällä vatsalla, niin treenin jälkeen ei ole euforia mielessä vaan lähinnä etsii lähintä roskista. Puolen tunnin päästä kehon kyllä valtaa erittäin miellyttävä olo 🙂
  Mutta täytyy lumien sulettua kokonaan testata kuitenkin aamu-ulkoiluna, miten tehokkaasti esim. 2-3 krt vkossa suoritettuna pääsee näistä synnyttäjän lanteista eroon.
  Mielenkiinnosta, oliko tuo Tabata:na vedettyä treeniä?

  Ja juttuvinkkinä, arvostaisin tehokasta lihashuoltojuttua. Se on aina haastavaa ja vaikka netti ja lehdet ovat pullollaan jos jonninmoisia ohjeita, niin koen että teillä ASAlaisilla voisi tähän olla annettavaksi hyviä ohjeita, esim. juoksulenkin jälkeiseen venyttelyyn.

 3. Laura kirjoitti:

  Juurikin näin! : ) Gritissä tehdään yhden biisin aikana sarjana esim. hyppyjä, punnerruksia ja tankoliikkeitä. Kappaleiden/ sarjojen välissä ei ole erityisiä taukoja, joten syke pysyy suht korkealla koko ajan. Liikesarjat vaihtuvat jokaiseen kappaleeseen.

  Kiitos juttuvinkistä! Lihashuoltojuttuja on varmasti tulossa erityisesti Tuukan toimesta jatkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *