Hae
Juoksujalkaa

Testissä laitepilates – tutustumiskerta tarjolla myös lukijoille!

Vierailimme Millan kanssa Go Expossa Pilates Ateljén osastolla ja sovimme lajitestaustreffit Helsingin Porthaninkadulle sijaitsevalle laitepilatesstudiolle. Ohjaajanamme toimi pilatekseen ja tanssiin erikoistuneen Mr & Mrs Feel IT -yrityksen omistaja Anu Raita. Saimme häneltä perusteellisen ohjauksen laitteisiin ja teimme monipuolisen sarjan koko vartalolle.

Millan kommentit testauksesta:

Laitepilates oli aivan mahtavaa! Säännöllinen harjoittelu lisää nopeasti liikkuvuutta. Omat heikkouteni, aina lukossa ja jäykkinä olevat rintaranka ja selkä, saivat kyytiä laitepilateksessa. Kävimme läpi lähes kaikki lihasryhmät, mutta keskivartalo oli erittäin suuressa osassa lähes kaikissa liikkeissä. Laitepilateksessa pidin siitä, että laitteilla tehtynä liikkeet oli paljon helpompi kohdistaa haluttuun paikkaan. Aiemmin kokeilemissani maattopilateksissa minulla nimittäin on ollut ongelmia kohdistaa liikkeet oikeaan paikkaanja  oikealla tavalla.

Tunnilla sai tehdä oikein kunnolla töitä. Vaikka hiki ei valunutkaan tunnin jälkeen, olo oli virkistynyt ja veri virtasi läpi kehon tuoden ihanan lämmön tunteen. Itse olin ennen tunnille menoa niin jumissa niska-hartia-selkä -linjasta, että sain hetkeksi mukavan päänsäryn itselleni, kun jännitys hieman laukesi. Pieni päänsärky oli siis vain hyvä asia ja se meni nopeasti ohitse. Lisäksi sisäreiteni olivat muutaman päivän erittäin kivuliaat : ) Sain muutaman hyvän liikeenkin sieltä liikepankkiini, kun selkäni on aivan jumissa. Tuollainen kehonhuoltotunti pitäisi sisällyttää jokaiseen treeniviikkoon. 

Omat ajatukseni ovat hyvin samanlaisia. Haluan ehdottomasti mennä uudelleen! Pilates on lajina itselleni ennestään tuttu, mutta laitteilla en ollut sitä aiemmin testannut. Tuntui, että välittömästi tunnin jälkeen oli tullut muutama sentti pituutta lisää ja vartalo tuntui jämäkältä paketilta.

Laitteilla tehtävät liikkeet olivat aluksi melko haastavia ja vaativat todella keskittymistä. Tämän treenin aikana todella unohtuivat stressi ja pienet murheet : ) Pari päivää testauksen jälkeen treeni tuntui etenkin keskivartalon syvissä lihaksissa.

Millan tavoin tavoitteena on lisätä yksi kehonhuoltotunti viikko-ohjelmaan, laitepilates voisi olla hyvä vaihtoehto silloin tällöin.

Nyt myös ASA:n lukijoilla on mahdollisuus testata laitepilatesta Pilates Ateljéssa lukujärjestyksen mukaisesti viikkotunneilla. Tunnille tulee varata aika etukäteen www.feelit.fi – aikataulu – luo käyttäjätili ja laita tieto mailitse feelitoy @ gmail.com, että olet Arctic Sport Addicts -sivuston lukija. Käyttäjätilin luominen ei velvoita eikä sitouta jatkossa mihinkään.

Tunteja on erilaisia ja niihin voi tutustua täällä ja aikataulu löytyy täältä.

Milla ja Laura suosittelevat testaamaan! : )

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *