Hae
Juoksujalkaa

Tukholman viimeistelyt alkakoot!

”Ei enää yhtään salitreeniä ennen Tukholmaa!” Sanoi koutsi ja pakko kai se on uskoa ; ) Sen verran on kuulemma jäykkyyttä havaittavissa ylävartalossa, että juoksu ei näyttänyt kovin irtonaiselta keskiviikon juoksutiimitreeneissä…

Vuorossa oli 5×1600 m alku- ja loppuverryttelyineen. Jos totta puhutaan, tunsin itsekin jäykät kädet ja hartiat, jotka tuntuivat myös sunnuntain pitkällä lenkillä. Ne saivat aikaan myös loppukilometreillä melko voimakasta kipua yläselkään. Myönnettävä oli myös, että viime aikoina juoksu on jäänyt vähän salitreenien varjoon.

Viimeistelytreenit siis kehiin! Luvassa on viikonlopun pitkän  lenkin (yli puolimaraton) ja ensi keskiviikon juoksutiimissä juostavien Yassojen lisäksi tehdä tulevilla lenkeillä avaavia ja lyhyitä vetoja lämmittelyineen ja palautteluineen. Vedot tehdään melko kovaa, mutta ne ovat kestoltaan vain 20-30 sekuntia. Tarkoituksena on löytää rentous ja rullaavuus askeleeseen.

Huomenna aamulla ajattelin tehdä tällaisen treenin ensimmäisen kerran ja sen jälkeen pääsen myös Tuukan käsittelyyn Helsingin urheiluhierontaan.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Anni kirjoitti:

    Oletko saanut jeesiä jäykkyyteen noista kompressiovaatteista, esimerkiksi sukista? Kokeilin noita kompressiosukkia ( http://www.kinesioteippishop.fi/kompressiosukat.html ) ja en tiedä, onko lumevaikutusta vai auttoiko ne todella? Pohkeet tuntuvat välillä niin tukkoisilta, ihan kuin sukkien avulla ne olisi lämmennyt nopeammin tällä kertaa kun sukat oli jalassa. Sinulla on varmaan kokemusta ja osaat ehkä sanoa, kannattaako muihinkin kompressiovaatteisiin panostaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *