Hae
Juoksujalkaa

Juoksukenkien valintaa ja sisäänajoa

Aurinkoisen urheilullinen viikonloppu alkoi Helsingin urheiluhieronnasta, jossa Tuukka keskittyi tällä kertaa täysin selän ja hartioiden käsittelyyn. Ovat jääneet vähän paitsioon, kun aiemmilla hierontakerroilla on keskitytty lähinnä jalkojen availuun ja huoltoon.  Ylävartalosta löytyikin aikamoisia jumeja, mutta käsittelyn ja teippausten jälkeen on tuntunut jo huomattavasti paremmalta.

Hieronnasta jatkoin kenkäostoksille Mikonkadun Intersportiin, tavoitteena löytää kevyet ja rullaavat kengät Tukholmaan. Halusin kuitenkin juoksukengät, joissa on myös jonkun verran tukea. Sovittelin useita kenkiä eri merkeiltä ja yhdet nousivat ylitse muiden ja lähtivät mukaan – Adidas Adizero Tempo 5. Kengissä on pronaatiotukea ja vaikka olen yleensä käyttänyt neutraaleja kenkiä, nämä tuntuivat istuvan jalkaani todella hyvin.

Lisäistuvuutta ja tukea melko kapealle jalalleni saatiin vielä Footbalancen pohjallisilla, jotka teetettiin samalla reissulla. Olen käyttänyt pohjallisia sekä juoksukengissä että vapaa-ajan kengissä nyt vuoden verran ja voin kyllä suositella muillekin!

Pohjallisten avulla myös kengän koko saatiin juuri oikeaksi, koska huomasin että jalkani ovat jotain väliinputoajakokoa ja kaikista kengistä sopi täysin eri koko. Pohjallisisssakin päädyttiin oman n. 38 koon sijaan muotoilemaan sopivat koosta 40.

Laitoin kengät jalkaan saman tien liikkeestä lähtiessä ja ne tuntuivat  muotoutuvan jalkaan hyvin jo perjantain aikana.

Lauantaina oli aika testata kenkiä tositoimissa ja tein kympin aamupäivästä. Illalla innostuin vielä lähtemään juoksuseuraksi toiselle kympille, kun oli niin hieno kesäilta ja tietysti uudet kengät motivoivat lenkkipolulle! : )

Sunnuntaina oli viimeisen pitkän lenkin aika, ennen Tukholman maratonia. Matkaksi kertyi 23 kilometriä ja kengät toimivat tällä pidemmälläkin lenkillä hyvin. Kevyet ja rullaavat kisakengät on nyt siis valittu ja Tempot lähtevät maratonille mukaan!

Jalat olivat viikonlopun aikana kuitenkin sen verran kovilla,  että sunnuntai-iltana oli aika kaivaa pyörä vihdoin varastosta esiin ja lähteä vähän palauttelemaan jalkoja ja fiilistelemään upeaa kesäiltaa rennolle pyörälenkille.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *