Hae
Juoksujalkaa

ASA testasi Olvin TEHO Sport -tuotteet

Olvin TEHO Sport -sarjan tuotteita on testailtu kevään aikana ASA:laisten keskuudessa. Nyt onkin jo korkea aika käydä läpi, mitä testaajat olivat mieltä.

Alkuun on todettava, että kattavasta tuotevalikoimasta erottuivat selkeät suosikit helposti. Osa tuotteista jäi hieman vähemmälle testailulle, kun taas suosikit loppuivat heti alkuunsa.

TEHO Sport urheilujuomia oli testissä neljää eri makuista. Kahta makua tiivistettä ja kahta heti valmista juomaa.

“TEHO Sport urheilujuomat sisältävät erilaisia hiilihydraatteja ja kivennäisaineita, joiden avulla palautat tehokkaimmin kehosi
nestetasapainon. Treenin aikana nestetasapainon ja verensokerin ylläpito on tärkeää, sillä näin jaksat pidempään.”

Heti valmis –urheilujuoma

Makuina sitruuna ja omena, joista omena oli maultaan enemmän testaajien mieleen. Hieman pliisun makuiset juomat, mutta käteviä siinä mielessä, koska mitään sekoitteluita tai laimennuksia ei tarvinnut erikseen tehdä.

Olvin urheilujuomat ovat ns. hypotonisia, joka tarkoittaa sitä, että ne imeytyvät elimistöön nopeimmalla mahdollisella tavalla ja keho saa tarvitsemansa ravintoaineet välittömästi käyttöönsä. Tuli testattua muutamia kertoja ennen pidempiä lenkkejä, eivätkä ainakaan omassa vatsassa aiheuttaneet hölskymistä tai muita ikäviä tuntemuksia.

Energiajuomien mauissa sen sijaan on yleisestikin hieman toivomisen varaa, sillä harvoin ne mitään makuelämyksiä ovat. Nämä eivät olleet missään nimessä pahimmasta päästä, mutta vielä näissä makujen luonnollisuudessa olisi kehittämisen varaa…

Ravintosisältö (per 100ml):

Energiaa          74kJ/18kcal

Hiilihydraattia    4,2g

– josta sokeria 3,2g

Natriumia 50mg

Kaliumia           8,5mg

Magnesiumia     7,5mg

Osmolaliteetti    240 mosmol/kg

Tiiviste -urheilujuoma

Makuina appelsiini-mandariini ja mustaherukka, joista mustaherukkaa tuli sekoiteltua useammin. Jäivät silti näppärän heti valmiin -juoman jalkoihin. Toisaalta tiivisteestä on mahdollista itse sekoitella voimakkuudeltaan juuri haluamansa juoman.

Ravintosisältö (per 100ml) valmista juomaa:

Energiaa          74kJ/18kcal

Hiilihydraattia    4,2g

– josta sokeria 3,2g

Natriumia         50mg

Kaliumia           8,5mg

Magnesiumia            7,5mg

Osmolaliteetti    240 mosmol/kg

Energia- ja proteiinipatukoita oli testissä kumpaakin kahta eri makua.

“Runsashiilihydraattiset TEHO Sport energiapatukat on suunniteltu tankkaamiseen ennen pitkäkestoista urheilua sekä energiatason ylläpitämiseen suorituksen aikana. TEHO Sport proteiinipatukat sopivat treenin jälkeiseen palautumiseen sekä lihasmassan kehittämiseen.”

Proteiinipatukat

Makuina banaani suklaakuorrutteella ja marjamix valkosuklaakuorrutteella. Ylivoimaisesti koko testin suosikit!

Molemmat upposivat testaajiin hyvin, mutta erityisesti marjamix valkosuklaa –patukan loppuminen harmitti. Näitä molempia makuja on pitänyt jo muutaman kerran käydä kaupasta ostamassa lisää!

Vaikka maut kuulostavat melko äklömakeilta, ne eivät sitä ole. Patukoissa on vaahtokarkkimaisen pehmeä koostumus ja ne eivät sisällä mitään “sattumia” marjojen, hedelmänpalojen tai keksinpalasten muodossa. Näistä tykättiin!

Sokerimäärä ei ole markkinoilla olevien patukoiden korkeimmasta päästä vaan sijoittuvat keskikastiin. Toisaalta patukka on melko iso ja viimeiset suupalat jo vähän haastavia. Näppärä eväs silloin tällöin ja taltuttaa myös karkin himon.

Paino 60g/patukka

Proteiinia 20,2g

Hiilihydraattia 23,7-23,9g

– josta sokeria 12,1-12,3g

Energiaa 225kcal/944kJ

Energiapatukat

Makuina appelsiini suklaakuorrutteella ja marjamix jogurttikuorrutteella. Energiapatukoiden suhteen makeusaste olikin jo sitten hieman turhan korkea. Lisäksi patukka on melko iso, joten näitä ei tullut montaa kertaa syötyä kokonaista patukkaa kerralla.

Koostumus on myslimäinen, marjaisa ja hedelmäinen. Appelsiinin makuinen vei näistä voiton, maku muistuttaa Pim´s keksejä.

Paino 60g/patukka

Hiilihydraattia 37,6-38,4g

– josta sokeria 22,5-22,7g

Proteiinia 5,2-5,3g

Energiaa 244kcal/1026kJ

Palautusjuomia oli testissä myös neljää eri makua, kahta voimaharjoittelusta ja kahta kestävyysharjoittelusta palautumiseen.

”TEHO Sport palautusjuomat auttavat kehoa ja lihaksia palautumaan treenin jälkeen ja olet nopeammin valmis uusiin suorituksiin.”

Palautusjuomat voimaharjoitteluun

Makuina suklaa ja mansikka. Palautusjuomia en ole itse aiemmin juuri käyttänyt, mutta nyt tuli muutaman kerran napattua salille mukaan erityisesti tuota suklaanmakuista. Mansikka oli itselleni liian makea. Näppärä “eväs” salin jälkeen, jos oikean ruuan saamiseen menee aikaa. Plussaa pehmeästä koostumuksesta ja helposti avattavasta ja suljettavasta kierrekorkista.

Annoksessa (3,3 dl) energiaa 230 kcal, proteiinia 26 g, hiilihydraattia 26 g, josta sokereita 25 g.

Palautusjuomat kestävyysharjoitteluun

Makuina suklaa ja valkosuklaa-vanilja. Nämä maut pääsivät molemmat testaajien suosioon. Maut kuulostavat todella makeilta, mutta eivät sitä lopulta olleet. Näistä tuli testaajille mieleen jacky-makupalat.

Annoksessa (3,3 dl) energiaa 264 kcal, proteiinia 17 g, hiilihydraattia 50 g, josta sokereita 23 g.

Yhteenvetona eniten positiivisia kommentteja keräsivät proteiinipatukat, jotka nousivat testin selkeiksi suosikeiksi. Toisena tulivat palautusjuomat, joista erityisesti kestävyysharjoittelua varten tarkoitetut maut olivat enemmän testaajien mieleen.

Palautusjuomien pakkaukset kierrekorkkeineen saivat kiitosta, koska ne kulkivat näppärästi mukana, eikä koko purkkia tarvinnut välttämättä juoda yhdellä kertaa. Maitopohjaisista juomista täytyy kyllä yleisesti mainita, että ne maistuvat huomattavasti paremmilta jääkaappikylminä kuin muutamia tunteja treenikassissa lojuneena…

Kritiikkiä testaajien keskuudessa herätti yleisesti tuotteiden melko korkeat sokerimäärät ja osaltaan keinotekoiset maut. Vaaka kallistuu edelleen vahvasti panostamaan oikeaan ja monipuoliseen ruokaan sekä ennen treeniä että sen jälkeen, mutta nämä tuotteet ovat näppäriä silloin, jos tähän ei ole mahdollisuutta.

Kokonaisuudessaan TEHO Sport -tuotteet tuovat kattavan tuotevalikoiman urheilujuoma- ja patukkamarkkinoille. TEHO Sport –sivustolla on myös paljon hyödyllistä tietoa tankkauksesta ja nesteytyksestä ennen treeniä, treenin aikana ja treenin jälkeen.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *