Hae
Juoksujalkaa

Terveellisempi suklaaherkku

Raakasuklaasta on vouhkattu jo ties kuinka kauan ja monessa blogissakin on valmistettu raakasuklaasta jo ties kuinka montaa eri variaatiota. Itsellä se oli kuitenkin vasta nyt ensi kertaa kokeilussa. Cocovin raakasuklaapaketti on odottanut kaapissa kokeilua joulusta saakka ja nyt oli vihdoin aika valmistaa hieman terveellisempi herkku pahimman makeanhimon keskelle!

Paketti sisältää kaiken tarvittavan sekä selkeät ohjeet, joten homma oli helppoa kuin mikä.

Jätin suklaasta paketin mukana tulleet goji-marjat pois ja murskasin niiden tilalle pähkinöitä. Koko sekoitus valmistuu nopeasti vesihauteessa ja viilentämällä jääkaapissa. Koska suklaata ei kuumenneta missään vaiheessa, siinä säilyvät hyvät ainesosat, kuten  entsyymit, vitamiinit ja kasviravinteet, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä.

Paketti sisältää myös muoviset muotit, joihin seos kaadetaan, mutta koska ne mielestäni muistuttivat yskänlääkekuppeja, käytin paperisia muotteja. : )

Suklaa jämähti jääkaapissa nopeasti, joten kauaa ei tarvinnut odotella. Makeanhimo kaikkosi melkein ensimmäisellä purauksella, niin makeaa suklaa oli. Kookosöljy maistuu melko voimakkaasti läpi, mutta tämä on omasta mielestäni vain positiivinen asia, koska pidän kookoksesta kaikissa eri muodoissa.

Varmasti yskänlääkekupit olisivat olleet parempi ratkaisu annostelun kannalta, sillä noista omista versioistani tuli niin isoja, että puolikaskin kerralla tekee tiukkaa. Kahvikupillisen ainakin vaatii kylkeen makeutta tasapainottamaan.

Raakasuklaiden sanotaan säilyvän useita viikkoja jääkaapissa suljetussa rasiassa, joten tätä herkkua riittää pidemmäksikin aikaa. Vähän kaksijakoiset ajatukset jäi silti maun suhteen. Toisaalta liian makeaa, mutta toisaalta erittäin hyvää..!? Parhaiten makua kuvaa ”suolainen makea”, mutta se voi johtua osaltaan myös pähkinöistä. Suosittelen kuitenkin testaamaan ja ainakin tuon valmispaketin avulla se onnistuu todella helposti!

Tuotetta ei muuten enää löytynyt Cocovin sivuilta, mutta sitä saa ainakin luontaistuotekaupoista.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *