Hae
Juoksujalkaa

Ajatuksia syksyn liikuntasuunnitelmista

Moni tuttu on kysellyt, mitä suunnitelmia minulla on juoksun suhteen syksyksi. Mikä on seuraava ”kisa”, johon tähtään? Normaalisti olenkin listannut näitä suunnitelmia ylös ja aikataulu on ollut jo hyvissä ajoin selvillä. Tukholman maratonin jälkeen olen kuitenkin juossut ja  liikkunut täysin fiilispohjalta. Mennyt lenkille, kun siltä on tuntunut ja salille, jos sinne on tehnyt mieli. Aamulla, päivällä tai illalla, ilman aikatauluja. Se onkin ollut oikein mukavaa ja sopinut erinomaisesti tähän vaiheeseen. Stressitöntä liikkumista!

Nyt syksyn tullen kalenteri täyttyy ja kaipaan enemmän säännöllisyyttä ja tavoitteellisuutta myös liikuntoihin. Juoksumäärät kasvavat varmasti, sillä päivärytmiin on helpompi mahduttaa lenkki kotiovelta kuin salitreeni tai aikataulutettu jumppa matkoineen. Mieleen on noussut ajatus myös puolimaratonista vielä syksyllä…

Olen monta kertaa juossut syyskuussa Pääkaupunkijuoksun Kyseessä on puolimaraton, joka starttaa Pirkkolasta ja juostaan kokonaan keskuspuistossa. Toisaalta myös maastossa juostava puolimaraton houkuttelee! Se toisi vaihtelua ja uutta haastetta normaalijuoksuun, mutta vaatisi ehkä etukäteen edes muutaman harjoittelukerran. Yksi vaihtoehto tähän olisi 14.9. Janakkalassa juostava maastopuolikas.

Salilla olen viihtynyt viime aikoina enemmän kuin ehkä kannattaisi – ainakin jos mietitään juoksun näkökulmasta.  Joonas on muutamaan kertaan maininnut jäykästä juoksutyylistäni ja ylävartalon jäykkyydestä ja on myönnettävä, että  salitreeni ja juoksu eivät oikein sovi yhteen. Olen kuitenkin löytänyt aivan uuden innon salitreeniin ja toisaalta esimerkiksi pitkiä lenkkejä en ole juossut viime aikoina juuri ollenkaan.

Tällä hetkellä ehkä eniten odotankin juuri noita pidempiä lenkkejä. Kun syksy alkaa rullaamaan ”omalla painollaan”, on aika taas noudattaa yksi pitkä lenkki viikossa -ajatusta : ) Parasta vastapainoa arjen menoille ovatkin mielestäni sunnuntaiset pitkät lenkit, joiden jälkeen on taas valmiina uuteen viikkoon.

Tänä viikonloppuna nautitaan kuitenkin kesästä, hyvästä seurasta ja musiikista, sillä ensimmäisen työviikon jälkeen Flow-festarit eivät voisi parempaan kohtaan osua!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Mattias kirjoitti:

    Suosittelen Laura lämpimästi kokeilemaan Janakkalan Kiipfittiä. Maastopuolikas on tosiaan eri asia kuin keskuspuistossa juostava lenkki. Kiipulan reitillä on monenlaista alustaa tarjolla pururataa, hiekkatietä ja pieniä metsäpolkuja, löytyypä lyhyt pätkä asvalttiakin. Korkeuseroja harjumaiseman reitiltä löytyy oikein mukavasti, jyrkimmät ja pisimmät mäet pitää sanamukaisesti kiivetä ylös ja alas. Tasaisen maan reittejä olet varmaankin jo juossut, joten Kiipfit tuo varmasti uudenlaisen kokemuksen kokeneemmallekin kilpailukävijälle.
    Sauna, uima-allas ja lounas kisan jälkeen on jo luksusta.

    -Mattias-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *