Hae
Juoksujalkaa

Liikuntamotivaatio hukassa? ASA:n esittelyssä Motivade -sovellus

ASA:n yhtenä ajatuksena on esitellä mm. uusia liikuntapalveluja ja ilmiöitä ja mielestäni yksi esittelyn arvoinen on uusi Motivade -nettisovellus. Palvelun tarkoituksena on motivoida liikkumiseen ja pureutua yhteen suurimmista terveysongelmista:  liikkumattomuuteen. Nimittäin jopa 2/3 aikuisista ei liiku tarpeeksi pysyäkseen kunnossa!

Motivade on Suomessa kehitetty sovellus, jonka tausta-ajatuksena on, että kaikki liikunta on hyvästä ja kun liikkuminen on hauskaa, se on motivoivampaa! Vaikka palvelu on etupäässä suunniteltu ihmisille, jotka tarvitsevat lisämotivaatiota ja tsemppausta liikuntaan, sovelluksesta löytyy monipuolisia ominaisuuksia myös aktiiviliikkujille. Palvelu on maksuton ja se toimii suomeksi ja englanniksi.

Palveluun ilmaiseksi rekisteröitymällä voi valita neljästä vaihtoehdosta virtuaalisen Personal Trainerin itselleen. Kolme valmentajaa ovat englanninkielisiä ja yksi suomenkielinen. Itse valitsin valmentajakseni Cruddupin, joka kuvailee itseään näin:

”A former US Army drill instructor, DI Cruddup learnt his tough methods doing basic training with raw recruits. For him, it is simple: completing the tasks he asks for is less painful than letting him down. DI Cruddup is a powerful and intelligent leader, but if you don’t perform, watch out. We have done our utmost to keep DI Cruddup within the realms of common decency, but we cannot take responsibility for his training comments upon your activities.”

Palveluun kirjataan oma viikkotavoite, jonka pohjalta virtuaalivalmentaja kommentoi treenejä ja kannustaa liikkumaan lisää, jos jostain syystä liikunnat ovat jääneet vähemmälle. Yksi kantava idea on kuitenkin treenata ystävän kanssa; jakaa ja seurata treenejä ystävien kesken sekä kannustaa ja haastaa ystävät liikkumaan. Palvelun kautta on mahdollista mm. vaikkapa sopia harjoitustapaamisia.

Palvelua ollaan lähiaikoina kehittämässä myös siihen suuntaan, että sen kautta on mahdollista ostaa myös ”oikeita” Personal Training –palveluita, oikeilta Personal Trainereilta. Tämä osuus palvelusta tulee maksulliseksi, virtuaalivalmentajat ovat maksuttomia.

Sivuston ilme on mielestäni raikas ja palvelua on simppeli käyttää. Itse valitsin käyttökieleksi suomen,  joka on juuri lanseerattu. Palvelu toimii myös mobiilisovelluksena tällä hetkellä Androidissa, mutta iOS ja Windows Phone sovellukset ovat kehitteillä. Sivustolla on myös blogi, josta löytyy erilaisia liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä kirjoituksia.

Käykää tutustumassa!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Tomi kirjoitti:

    Mielenkiintoiselta vaikuttava sovellus. Mitä tuo virtuaalivalmentaja tarkoittaa? Onko palvelussa nyt jo joku valmentaja, kuka oikeasti kommentoi treenejäsi vai ainoastaan joku palvelu, mikä kommentoi automaattisesti.

    Virtuaali- ja etävalmennuksen kysyntä kasvaa tulevaisuudessa. Oikeanlaisen ja toimivan palvelumallin kehittämiseen menee varmaan vielä hetki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *