Hae
Juoksujalkaa

Juoksuharrastuksen aloittaminen kallista? Ei välttämättä!

Sain yhteydenoton Lidlistä, josta tarjottiin testattavakseni juoksuvaatteet ja -kengät. Sain testiin juoksutrikoot, pitkähihaisen juoksupaidan sekä juoksulenkkarit, joita pitäisi löytyä tällä hetkellä myymälöistä.

Hinnat ovat todella maltilliset, joten juoksun harrastaminen tai sen aloittaminen ei varmasti jää niistä kiinni:

 • Juoksupaita 6,99
 • juoksutrikoot 7,99
 • juoksukengät 19,99

Lidl tarjoaa mielestäni hyvät perusvarusteet, joilla pääsee juoksuharrastuksessa alkuun, ilman kovin isoa rahallista satsausta. Sanon alkuun siksi, että ainakin itsellä juoksuun hurahtamisen myötä, myös vaatimukset varusteisiin ovat kasvaneet räjähdysmäisesti! On oltava eri lenkeille soveltuvat kengät ja vaatteet jne., mutta vähemmälläkin varustemäärällä pärjää.

Trikoiden ja paidan teknisissä ominaisuuksissa ei mielestäni ollut kovin isoa eroa kalliimpiin merkkeihin. Vaatteet kuivuvat nopeasti ja olivat käytössä hengittävät. Vaatteet ja kengät olivat myös ulkonäöltä ja värikkyydeltä kilpailukykyisiä kalliimpien merkkien kanssa. Paita oli hieman paksu vielä ainakin näille keleille, mutta ilmojen viiletessä toimii varmasti paremmin. Trikoot taas ohuet, joten ainakin tällä hetkellä aamu- tai iltalenkeille juuri passelit.

Kenkiä täytyykin tarkastella jo sitten hieman kriittisemmin. Ainakin omasta mielestäni satsaus hyviin kenkiin on sekä palvelus omille jaloille että askellukselle, mutta ovat myös koko juoksuharrastuksen mielekkyyden tae. Lidlin juoksukengät tuntuivat omaan jalkaani hieman jäykkä- ja kovapohjaisilta verrattuna kenkiin, joilla olen tottunut juoksemaan. Ilahduttavaa oli kuitenkin kenkien keveys, joten lähdin mielenkiinnolla testaamaan.

Juoksin kengillä muutamat lyhyemmät lenkit sekä asfaltilla että pehmeämmällä hiekkatiellä. Kävin myös yhdellä pidemmällä n. 15 kilometrin lenkillä. Toimivat mielestäni paremmin pehmeämmällä alustalla, mutta tuntuivat juostessa hyviltä. Siinä juostessa tuli mieleen, että Lidlin tällä hetkellä televisiossa pyörivät mainokset osuvat kyllä asian ytimeen, sillä itsekin suhtauduin aluksi heidän juoksuvarusteisiin pienellä varauksella…

Asvaltilla vaimennus ei ollut itselleni aivan riittävä. En myöskään lähtisi kengillä välttämättä puolimaratonia tai maratonia suorilta juoksemaan, mutta juoksuharrastuksen aloittamiseen tai peruslenkkeilyyn kengät soveltuvat mielestäni hyvin!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

3 kommenttia

 1. Vim kirjoitti:

  Olen myös kuullut kehuja Lidlin urheiluvaatteista. Siellähän ei ole jatkuvasti urheiluvaatteita myynnissä, mutta silloin tällöin tulee joku tällainen kampanja. Kuulemma tuotteet loppuvat aina aika nopeasti. Viimeksi kun pyöräilyvaatteet tulivat myyntiin, kaverini kävi hamstraamassa koko sarjan heti kun kauppa aamulla aukesi. 😀 Itse ajattelin hakea huomenna tuon paidan mikäli niitä vielä on jäljellä. Itseltäni kun tuon tyyppisiä juoksupaitoja ei löydy vielä ensimmäistäkään.

 2. Jone kirjoitti:

  Josko tuota itsekin ottaisi testiin Lidlin lenkkarit, Lenkkareita lukuunottamatta kaikki muut juoksuvermeet ostanut jo vuosia Lidlistä ja ollut erittäin tyytyväinen hinta/laatusuhteeseen.

  • Laura kirjoitti:

   Kannattaa testata! Lidlin juoksuvarusteiden maine on kyllä kiirinyt, koska niiden ostamisessa on oltava nopea tai jää ilman! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *