Hae
Juoksujalkaa

Viikonlopun tähtihetket: rullaava lenkki ja rapsakka puolukkajälkkäri

Syksyn upeat lenkkisäät sen kun jatkuvat ja lauantaina tulikin juostua tyttöporukalla pitkästä aikaa vähän pidempi lenkki. Matkaa kertyi palautteluineen n. 17 km. Juoksu sujui hyvin ja keskityin erityisesti pitämään vauhdit yllä tai jopa kiristämään tahtia ylämäissä, joita matkan varrelle osui aika monta. Alamäissä yritin myös löytää rullaavuuden askeleeseen, mutta se oli joissakin jyrkemmissä alamäissä todella haastavaa, etenkin lenkin loppupuolella.

Lauantaina ilma todella suosi lenkkeilijää ja päälle valikoitui Helly Hansen Challenger Vest. Liivin etupuoli on vedenpitävä ja tuulenkestävä, takaosa on joustavaa ja hengittävää kangasta. Liivin alla oli pitkähihainen paita, joka riitti hyvin reilun 10 asteen juoksulenkille. Säiden kylmetessä liiviä voi käyttää myös takin päällä lisälämpöä tuomaan.

Lenkin jälkeen sporttilauantai jatkui saunomisen ja ruuanlaiton merkeissä. Pasta oli sinänsä todella herkullinen, mutta tällä kertaa erityismaininnan saa kyllä illan jälkiruoka!

Parasta tässä on se, että sain vanhemmiltani juuri ison lastin puolukoita, joista en heti täysin innostunut. Puolukan maku on sen verran happama, että sen yhdistäminen esimerkiksi pelkästään rahkan sekaan ei houkuttele. Puolukka on kuitenkin varsinainen terveyspommi, sillä se sisältää vitamiineista ainakin C- ja A-vitamiinia sekä lisäksi estää tulehduksia, edistää maksan, sapen ja vatsan toimintaa sekä auttaa pitämään suoliston terveenä.

rapsakka puolukkajälkkäri

6 kpl hapankorppuja

½ dl fariinisokeria

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

250 g maitorahkaa

4 dl puolukoita

Hapankorput murskataan ja mukaan sekoitetaan fariinisokeri. Vatkatun vaniljakastikkeen sekaan lisätään maitorahka ja vatkataan sileäksi. Kaikki ainekset kootaan kerroksittain tarjoiluastioihin. (Survotut puolukat voi maustaa sokerilla).

Tässä jälkiruoassa on samaan aikaan täydellinen happaman ja makean suhde ja koostumus on mukavan rapsahteleva : )

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *