Hae
Juoksujalkaa

Voisiko aamulenkit ottaa sittenkin tavaksi?

Kävin eilen aamulenkillä. Kukonlaulun aikaan, kiskoin kamppeet niskaan ja itseni ulos pimeyteen!

Aamulenkithän ei ole oikein minun juttu, kuten on niin moneen kertaan todettu. Aina välillä kuitenkin annan niille uuden mahdollisuuden ja myönnettävä on, että joka kerta tykkään hirveästi! Päivä käynnistyy niin paljon paremmin ja vielä jos sattuu satamaan vettä, se tekee herätyksestä entistäkin raikkaampaa. : )

Usein päädyn aamulenkeille silloin, kun päivistä meinaa muuten loppua tunnit. Silloin tsemppaan sen lisätunnin liikkumiseen sieltä aamusta, koska illasta ei pysty enää enempää venyttää. Tiedän, etten voi tehdä tätä joka päivä, unellekin täytyy jäädä aikaa, mutta silloin tällöin pieni venytys toimii. Hirvein tilannehan on se, että päivät ja viikot ovat niin täynnä, ettei liikkumiselle jää aikaa ollenkaan.

Aamulla lenkille lähtö pitää kuitenkin tehdä mahdollisimman nopeaksi ja helpoksi. Valmistelut ja tsemppaus on aloitettava jo edellisenä iltana. Kaikki pitää olla valmista, sillä vaikein hetki ainakin itsellä sängystä nousemisen lisäksi, on kamppeiden päälle vetäminen. Matkalla sängystä eteiseen ei saa myöskään eksyä, sillä matkalla on monta houkutusta, kuten sohvalla rauhassa nautittu aamupala… Tsemppaus palkitaan kuitenkin, sillä ensimmäisten juoksuaskelien jälkeen väsymys katoaa samantien!

Viikolla aamulenkille on lähdettävä todella aikaisin. Aion tällä viikolla juosta vielä toisenkin aamulenkin, huomenna lauantaina, jolloin startti voi olla vähän myöhemmin. Mutta aamulenkki se on silti, omassa kategoriassani.

Toinen tykkää aamulenkeistä ja joku toinen iltalenkeistä, pääasia on, että sopiva rako löytyy. Hyvä kuitenkin aina vähän shokeerata ja testailla eri aikoja – pysyy mieli ja kroppa virkeänä! Aamulenkit jeesaa osaltaan myös viikkokilometrien kartoittamiseen, jolloin päivän kilometritavoitteen voi jakaa kahteen osaan. Juoksukilometrit kun täytyy taas pikkuhiljaa (kuulemma) nostaa maratonharjoittelutasolle Tukholmaa kohti mentäessä. Realistinen aamulenkki-tavoite voisi itselläni olla kerta viikossa.

Eilen oli historiallinen päivä myös siinä mielessä, että yllätin itseni vielä puolen tunnin venyttelysessiolla illalla. Jotain outoa on nyt tapahtumassa…

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *