Hae
Juoksujalkaa

ASA:n testissä kaikille avoin Pranama pop up jooga- ja hyvinvointikeskus

Joogaa ilman rajoja

Laura ja Miia kävivät testaamassa Helsingin keskustassa Kluuvin kauppakeskuksessa sijaitsevan joogakeskuksen, Pranaman. Syyskuussa auennut pop up jooga- ja hyvinvointikeskus tarjoaa kaikille helposti lähestyttävän mahdollisuuden tutustua joogan saloihin myös ilman aikaisempaa kokemusta joogasta.

Pranamassa järjestetään erilaisia teematunteja, kuten lounasjoogaa ja suosituksi noussutta sinkkujoogaa perjantaisin. Tunneille on helppo osallistua milloin vaan, koska joogatunteja on tarjolla aamusta iltaan maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaina. Osallistuminen tunneille ei vaadi sitoutumista, ennakkoilmoittautumista tai rekisteröitymistä. Kunhan astut sisään avoimin mielin  ja yllä on rennot ja mukavat vaatteet. Maksu suoritetaan omantunnon mukaan eli ennen tuntia tiputat lippaaseen sen verran kuin haluat joogatunnista maksaa. Pranamasta löytyy joogamattoja ja vilttejä, joten siinäkin mielessä tunnille poikkeaminen on tehty helpoksi.

Torstain iltatunti klo 20-21 on teematunti, jonka sisältö on aina erilainen ja riippuu joogaopettajasta.  Tällä kertaa joogaopettajana oli Jenni ja tunti koostui joogan perusasanoista. Meistä molemmat oli joogannut jonkun verran, joten liikkeet olivat tuttuja. Opettaja kertoi ja näytti jokaisen liikkeen huolellisesti etukäteen, joten kyseinen tunti sopi parhaiten aloittelijalle.

Tunti aloitettiin rentouttavassa istuma-asennossa ja haettiin mielen rauhoittumista hengittämisen ja alkurentoutumisen avulla. Ensimmäisenä asanana tehtiin kissaa, jonka avulla lämmiteltiin keskivartaloa. Kissan jälkeen käytiin perusteellisesti läpi aurinkotervehdystä, johon sisältyy useita asanoita esimerkiksi kobra, koira, etunoja, eteen taivutus ja kolme erilaista soturiliikettä. Asanat käytiin Jennin ohjeilla ja itse tekemällä huolellisesti ja rauhallisesti läpi. Tunnin lopussa tehtiin vielä muutamia venyttely- ja kiertoliikkeitä. Joogatunnin päätteeksi, se kaikkein paras osuus, loppurentoutuminen selinmakuulla.

Joogatunti kauppakeskuksen yläkerrassa on toisaalta todella helppo ja rauhoittava kokemus, mutta osaltaan äänet kuuluivat käytäviltä hieman läpi. Torstain iltatunnilla Kluuvi oli jo hiljentynyt, mutta jäimme vähän miettimään, tulevatko äänet läpi liikaa päiväsaikaan? Tila oli suuri, jonne mahtuu isompikin porukka joogaamaan. Kivinen lattia oli melko kylmä, joten loppurentoutuksessa kannattaa varata pitkähihaista tai napata viltti mukaan.

Pranaman facebook -sivuilla  ja kotisivuilla on nähtävissä joogatuntien aikataulut ja tuntien sisällöt. Olisimme molemmat kaivanneet joogatunnilta hieman enemmän haasteellisuutta, koska meillä oli jo aikaisempaa kokemusta joogasta. Tämäkin toki onnistuu, seuraavalla kerralla täytyy vain huolellisemmin tutustua etukäteen tuntien sisältöön.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *