Hae
Juoksujalkaa

Vauhtia lenkkeihin uusilla kengillä(kö)?

Kuten Joonas jo kirjoitteli, saimme testiin Adidas Supernova Glide 6 Boostit. Itse sain kengät käsiini perjantai-iltana ja olisin halunnut vetäistä ne saman tien jalkaan ja painua lenkille, mutta koska alla oli jo Bodyattack -tunti ja salitreeni, ajattelin vähän säästellä. Pakko oli kuitenkin fiilistellä vähän kenkiä ja ensisovituksesta asti ne tuntuivat erilaiselta…

Ensinnäkin kenkien lesti tuntui leveämmältä kuin tällä hetkellä käytössäni olevat Adizero Tempo 6:ssa ja myös koko oli vähän reilumpi. No, kunnollisen kiristyksen jälkeen kengät kuitenkin asettuivat hyvin jalkaan.

Käytän juoksukengissä myös aina FootBalancen muotoiltuja pohjallisia, jotka takaavat istuvuuden juuri omille jaloille sopiviksi. Toinen huomio, mikä kengistä tuli heti alussa, oli tunne siitä, että kantapäät olisivat jotenkin painunut alemmas. En tiedä, miten sitä voisi kuvailla paremmin, mutta sellainen pieni takapainotteisuus kengillä seisoessa…

Lauantaina sitten aikataulut antoivat periksi reilun puolen tunnin lenkkiin ja innolla lähdinkin kenkiä testailemaan. En tiedä, johtuiko kengistä vai oliko mittarissa jotain vialla, sillä juoksin 7km lenkin todella hyvällä vauhdilla. En ihan usko mittarin antamaan tulokseen, mutta toisaalta lenkki kyllä tuntui sujuvan lennokkaasti ja muuten mittari on kyllä toiminut! Oli miten oli, tutustuminen kenkiin alkoi siis hyvin : ) Sunnuntaina tein puolet pidemmän, eli 14 km lenkin ja hienosti rullasi sekin.

Olin jo pitkään toivonut testiin Boost-malliston kenkiä ja pohja tuntui juuri niin joustavalta ja pehmeältä kuin olin ajatellutkin. Samaan aikaan se on silti napakka. Tuntuu myös, että pohja suojaa jalkaa kovilta iskuilta, varsinkin, kun suurin osa sekä lauantain että sunnuntain lenkistä tuli juostua asfaltilla. Testit jatkuvat, nämä olivat vain pari ensihuomiota tähän viikon alkuun!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *