Hae
Juoksujalkaa

Kuivuuko ihosi kovan treenauksen myötä?

“Urheilijan iho on koetuksella varsinkin näin talvisin ja ihotyypille sopivien hoitotuotteiden valinta on ensiarvoisen tärkeää.”

Tällä  alustuksella minut kutsuttiin mukaan testaamaan apteekeissa myytävän A-Derma tuotesarjan uutuuksia: Exomega-pesuöljyä ja hoitovoidetta. Molemmat tuotteet sopivat sekä vartalolle että kasvoille. Tuotteet lupaavat helliä herkintäkin ihoa, turvallisesti ja vastuullisesti.

a-derma exomega

Exomega puhdistus-/pesuöljy sisältää mm. kauranversouutetta ja omega 6 -rasvahappoja, jotka kosteuttavat ja jälleenrakentavat ihon luontaista suojaa. Sopii vauvojen, lasten ja aikuisten kuivan ja erittäin kuivan ihon päivittäiseen pesuun.

Exomega hoitovoide on tarkoitettu kuivalle, erittäin kuivalle ja atooppiselle iholle. Vähentää kuivuutta ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Ensimmäinen ja ainoa steriili voide, jossa on patentoitu korkkimekanismi, joka mahdollistaa täysin steriilin voidemassan. Voide pysyy bakteerittomana koko käytön ajan.

Kyllähän se iho on tosiaan treenatessa koetuksella! Jatkuva suihkussakäynti ja kasvojen pesu kuivattavat ihoa. Aloitin sekä pesuöljyn että voiteen testaamisen ja käytin pesuöljyä säännöllisesti vartalolle päivittäin koko testijakson ajan. Voidetta käytin aluksi kasvoille vajaan viikon verran ja sen jälkeen epäsäännöllisemmin vartalolle.

Lämpimän talven ja leutojen ilmojen vuoksi kasvojeni ihoni ei ole läheskään niin kuiva kuin parina viime vuonna helmi-maaliskuussa, kun pakkaset ovat oleet kovemmat. Melko nopeasti huomasinkin, että voide oli liian ”raskas” minulle juuri tällä hetkellä. Lainausmerkit siksi, että voide ei oikeasti ole mitenkään raskasta vaan oikein miellyttävää, helposti levittyvää ja nopeasti iholla kuivuvaa, mutta oma ihoni ei ole tällä hetkellä kovinkaan kuiva.

Kasvojeni iho reagoi melko nopeasti erilaisten voiteiden ja pesuaineiden vaihdoksiin ja usein negatiivisella tavalla. Etenkin juuri liian kuivalle iholle tarkoitetut tuotteet tai voimakkaat käsittelyt saavat sen kapinoimaan muutoksia vastaan. Konkreettisesti se näkyy usein esimerkiksi näppyinä. Niitähän ei kukaan mielellään halua, joten voiteen suhteen palasin noin viikon jälkeen omaan luottotuotteeseen. Voin kuvitella, että voide sopii erityisen kuivalle tai atooppiselle iholle loistavasti. Oma ihoni on lähinnä pintakuiva ja kokemukset voiteesta olisivat varmasti olleet aivan toisenlaiset, jos talven aikana olisi ollut kovia pakkasia.  Vartalolle olen käyttänyt  välillä voidetta ja se toimiii hyvin. Toisaalta juuri tällä hetkellä ulkona näyttää kovinkin talviselta, että eihän sitä tiedä, millaiset pakkaset tässä vielä tulee…

Pesuöljystä on todettava, että se ollut loistava! Pullo on jo ihan loppusuoralla ja sen käyttöä jatkaisin mielellään jatkossakin. Käyn suihkussa päivittäin parikin kertaa, joten iho kuivuu herkästi, pakkasista huolimatta. Pesuöljy ei ole kuitenkaan yhtään liian raskas tai öljyinen vaan todella miellyttävä iholla.

apteekkikosmetiikkaa

Apteekeista saatavat tuotteet tuovat itselleni heti sellaisen tunteen, että ne ovat laadukkaita ja korkealaatuisia. Luonnonmukaisuus ja steriiliys ei myöskään voi olla huonoksi. Tuotteet eivät sisällä alkoholia, eteerisiä öljyjä tai väriaineita ja jos mahdollista eivät myöskään parabeeneja tai hajusteita. Tuotteiden ainesosien määrä on minimoitu allergiariskin minimoimiseksi. Testauksen myötä silmät ovat avautuneet enemmän siihen suuntaan, että apteekeissa on saatavissa kattava valikoima erilaisia ihonhoitoon ja myös meikkaukseen liittyviä täsmätuotteita.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *