Hae
Juoksujalkaa

Vihdoin oikeannäköisiä juoksulukemia

Tällä viikolla kertyi vihdoin juoksukilometrejä sellainen määrä, joissa niiden olisi pitänyt olla jo jonkin aikaa. Tämä on ”vaatinut” sen, että kerran kuluneen viikon aikana juoksin sekä aamu- että iltalenkin ja tänään sunnuntaina pitkän lenkin 21 kilometriä. Lisäksi muutamat peruslenkit. Ei kuulosta kovinkaan työläältä, eikä se sitä ollutkaan, joten täytyy jatkaa samaan malliin!

Alkaa suoraan sanoen vähän jännittää tuo lähestyvä Tukholma, koska en ole mielestäni keskittynyt riittävästi juoksuun ja varsinkaan pitkiin lenkkeihin. Koko ajan luotan siihen, että aikaa on vielä ja samaan aikaan päivät vain kuluvat… 😀 Toisaalta, haluan pitää juoksuharrastukseni ja -harjoittelun mielekkäänä ja toivon, että maratonilta jää jälleen hyvä maku suuhun. Ei hampaat irvessä puurtamista, juoksuhan on rakas harrastus, jota teen siksi, että se on kivaa! Muiden treenien lisäksi. Tottahan se on, että tulosta on joka kerta mukava parantaa noissa ”virallisissa kisoissa”, mutta parhaitenhan sen oman juoksukunnon kasvamisen näkee tässä treenien aikana.

Aion kuitenkin jättää parin kuukauden ajaksi salitreenit, ryhmäliikunnan ja muut sinkoilut eri lajien välillä vähemmälle, ja keskittyä enemmän juoksuun. Juoksua tukevaa lihaskuntoa tietysti teen jonkun verran, mutta maratonkokemuksesta tulee huomattavasti kivempi, kun jalat ja kroppa ovat ehtineet tottua kilometreihin.

Ennen Tukholmaa on luvassa vielä tietenkin Helsinki City Run, jonne ilmoittauduin tällä viikolla. HCR juostaan tänä vuonna kolme viikkoa ennen Tukholmaa ja lähden itse juoksemaan sinne sellaisen hyvän mielen pitkän lenkin. Tarkoituksena on juosta sinä päivänä pisin lenkki ennen Tukholmaa, joku sellainen 28 kilometriä, joten puolikasta pidennetään sekä alku- että loppupäästä. Omaa ennätystä en siis lähde vielä parantamaan puolikkaalla, vaikka senkin testaaminen kyllä kiinnostaisi. Edellisen puolikkaan sillä ajatuksella olen juossut vuonna 2011.

Tänään se tavallaan kyllä epävirallisesti taisi mennä rikki 😀 Raskasta oli, eikä todellakaan rullannut helposti, mutta näin jälkeenpäin aika kiva juttu!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *