Hae
Juoksujalkaa

Olisiko tässä sunnuntain juoksutreeni?

Välillä oma pää lyö tyhjää treenien suhteen. Kauheasti olisi energiaa, mutta mikään ennalta tuttu treeni ei huvita tai tunnu tarpeeksi haastavalta. Silloin onkin hyvä kysäistä kaverilta neuvoa, varsinkin sellaiselta, joka tekee ”hieman” kovempia harjoituksia, kuin itsellä on tapana. Kysyinpä siis vinkin seuraavaan harjoitukseen Joonakselta ja usein kun niin teen, alussa kaduttaa, mutta lopussa on todella tyytyväinen olo : D

Ajattelinpa jakaa torstai-iltana tekemäni treenin, jos joku muukin haluaa kokeilla, vaikkapa näin sunnuntain ratoksi.

Tähän harjoitukseen kannattaa varata aikaa riittävästi ja tein sen itse Eläintarhan kentällä. Nuo reippaat osuudet oli tavoitteena pitää itselläni alle 5,30 vauhtisina, joka on itselleni melko reipas vauhti, etenkin noille alun pitkille osuuksille. Taas loppupään lyhyemmissä pätkissä alla painoivat  jo juostut kilometrit, joten sielläkään ei oikein ollut paukkuja ainakaan kiristää. Eikä se ollut treenin tarkoituskaan.

2xu_adidas

Suosittelen ottamaan kevyet osuudet rauhallisesti, vaikka ensimmäiset palauttelut tuntuivatkin melko pitkiltä.

juoksutreeni

15-20 min lämmittely

1.  20 min reipas – kevyt 5 min

2.  15 min reipas – kevyt 4 min

3.  10 min reipas – kevyt 3 min

4.  5 min reipas – kevyt 2 min

5.  2,5 min reipas

10-15 min palauttelu

2xu

Sain pidettyä kaikki pätkät  tasaisesti alle tavoitteen. Harjoituksessa on olennaista myös se, ettei aloita liian kovaa, koska tuo vauhti ei alussa tunnu vielä älyttömän kovalta. Vauhti on tarkoitus säilyttää koko treenin ajan. Erinomainen harjoitus tehtäväksi juuri radalla, jossa maasto pysyy tasaisena ja vauhtia on helppo kontrolloida. Harjoituksen kokonaispituus lämmittelyineen ja palautteluineen oli puolisentoista tuntia ja matkaksi tuli omilla vauhdeillani 14 kilometriä.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

4 kommenttia

 1. Suvi kirjoitti:

  Moi! Millainen on sun oma peruslämmittely ennen juoksua? Itsellä se tuppaa jäämään välistä kokonaan ja pitäisi ryhdistäytyä asian suhteen – vaihtoehtoja olisi kiva kuulla! 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Peruslämmittely on n. 15-20 minuuttia/ 2-3 km rauhallisella vauhdilla, loppua kohti vähän vauhtia kiristäen ja riippuen vähän lenkistä. Lisäksi esim. ennen tällaista harjoitusta teen vielä jalan heilautukset eteen-taa ja sivuttain. Myönnettävä on, että välillä jää itelläkin väliin, mutta juoksu kulkee kyllä ihan eri tavalla jo noiden heilautusten jälkeen 🙂

 2. Linda kirjoitti:

  Moikka, kiitos tästä vinkistä! Tätä voisi kokeilla vaikka juoksumatolla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *