Hae
Juoksujalkaa

Testijuoksuja ja viimeistelyä?

Tällä viikolla ei ole suoraan sanottuna huvittanut juosta. En tiedä, mistä on kyse, mutta lenkkikengät eivät ole houkutelleet sitten yhtään. Kyseessä on varmasti joku hetkellinen notkahdus ja nuukahdus koko lenkkeilyyn, koska vihdoin Tukholma alkaa olla käsinkosketeltavissa! Samaan aikaan kun tuntuu siltä, etten ole juossut / treenannut yhtään, odotan innolla reissua ja juoksua.

On se jännä juttu, ettei taaskaan tiedä yhtään, mitä tuleman pitää. Vaikka kyseessä ei olekaan ensimmäinen maratonini, aina jää sellainen tunne, että olisi pitänyt juosta paljon enemmän, treenata paljon järkevämmin ja tehdä kaikki ihan toisin 😀 Tässä viimeisinä viikkoinahan ei tilannetta enää pelasteta ja varmasti kaikki menee ihan hyvin. Siihen on ainakin uskottava.

kuva7

Tällä viikolla olen tainnut juosta pitkin hampain matolla kärvistellen pari hassua kilometriä ja muutenkin keskittänyt ajatukseni iiiiihan muihin juttuihin. Ylipäätään tähän tuli tällainen erittäin kevyt viikko urheilusta.

Yksi viikon kohokohdista oli kuitenkin lauantaina pidetty koulutus, johon osallistuin: Toimivan ravitsemusvalmennuksen perusteet. Luennoitsijoina Jaakko SavolahtiOlli Sovijärvi ja Sami Sundvik. Erittäin mielenkiintoinen päivä, josta sai paljon konkreettisia välineitä valmennustyöhön, mutta myös omaan käyttöön. Tiivis päivä tiukkaa asiaa. Vaatii tosin myös hieman pureskelua jälkikäteen.

kuva 6

kuva 2

levon paikka

Koulutuksen jälkeen eilen illalla oli ajatus lähteä lenkille, mutta eipä huvittanut 😀 Voin kertoa, että yleensä asia on täysin toisinpäin, ensimmäisenä, kun tulen kotiin, lenkkivaatteet on päällä alta viiden minuutin. Todella harvoin urheilu tai juoksu tuntuu pakkopullalta, päinvastoin – lenkki on päivän kohokohta. Joten ajattelinkin kuunnella näitä poikkeuksellisia tuntemuksia ja jättää lenkin väliin ja unohtaa muutenkin viikon aikana kertymättömät kilometrit. Tästä kaikesta johtuen, jätin myös herätyksen laittamatta sunnuntaiaamuksi ja nukuinkin sitten 11 tuntia. Heh,  aamulla oli hieman tokkurainen olo…

kuva 1

kuva 3

testilenkki

Melkein viikko siis lähes juoksematta, kunnes tänään oli vuorossa pieni testilenkki noin niin kuin vauhtienkin kannalta. Juoksin 20 minuutin lämmittelyn, jonka jälkeen 45 minuuttia 5´18 keskivauhdilla. Päälle vielä reilu 20 minuuttia palauttelua. Tuosta treenistä täytyy sanoa, että viimeinen 15 minuuttia loppupalauttelusta tuntui hyvältä 😀 Yhteensä matkaa kertyi 15,7 kilometrin verran. Haastavaa oli ja yhtään kovempaa en olisi tuota 45 minuuttia pystynyt puristaa! Aikarajoissa kuitenkin meni, sillä tavoite oli pysyä 5´10 – 5´20 vauhdissa.

kuva 5

kuva 4

Näillä ajatuksilla siis kohti ensi viikon lauantaina juostavaa todellista testiä ennen Tukholmaa. Helsinki City Run tulee olemaan pisin lenkkini ennen maratonia, johon on siitä kolme viikkoa aikaa. Ennen starttia juoksen n. 3-4 kilometriä ja puolimaratonin jälkeen saman verran. Yhteensä olisi tarkoitus lauantaina juosta lähemmäs 30 kilometriä. Tulevalla viikolla aion liikkua normaalisti aina torstaihin asti. En aio erityisemmin tankkailla tai valmistautua mitenkään sen kummemmin kuin normaalisti pitkään lenkkiinkään. Katsotaan mitä tuleman pitää!

p.s. Tulevana keskiviikkona on luvassa ASA:n vetämät HCM Kick Off -yhteistreenit klo 18. Luvassa on mäkitreeniä ja tapaamispaikkana Eläintarhan kenttä. Tulkaa mukaan, mä meen ainakin!

xx Laura

@juoksujalkaa Facobookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *