Hae
Juoksujalkaa

Mustaa valkoisella

Viime sunnuntaina katselin kalenteria tälle viikolle, joka näytti siltä että kaikki arki-illat ja viikonloppukin oli aika lailla täyteen buukattu. Kaikkea muuta kuin liikunnallista ohjelmaa ja pieni ahdinko oli jo iskeä päälle. Nämä kun ovat viimeisiä hetkiä valmistautua Tukholmaan. Oli syytä pysähtyä ja uhrata hetki aikaa suunnittelulle. Mustaa valkoisella ja vieläpä näin julkisesti, tekee suunnitelmista kummasti helpommin toteutettavat 😉

alkuviikon treenit

 • Ma: Lepo (prjctASA treenit)
 • Ti: ”3x cooper” (10 min + 1x 12min, 1x 10min, 1x 12min + 10 min)
 • Ke: Yoogaian Hatha -tunti
 • To: Kuntopiiri kotona

Koska prjctASAlaisten kanssa valloitettiin Malminkartanon jätemäkeä maanantai-iltana, oma treeni jäi väliin tsemppaamista ja pientä kirittämistä lukuun ottamatta. Myös jalat tuntuivat lauantain juoksusta vielä sen verran raskailta, että olikin parempi pitää lepopäivä.

kuva35

Tiistaina tein yllättävän vedon. Olin kirjoittanut suunnitelmaan Yasson 800, mutta koska satoi kaatamalla, ei huvittanut lähteä radalle liukastelemaan, päätin tehdä treenin, joka varmasti palauttaisi ajatukset jälleen juoksuun! Se oli 3 x cooper (12 min reippaaseen tahtiin) ja maastossa juostuna! Tai no. Huomasin sitten jälkikäteen, että keskimmäinen oli ollut vahingossa kestoltaan vain 10 minuuttia, joten ensi kerralla taas tarkemmalla silmällä tai lähinnä paremmalla matikkapäällä.

Joka tapauksessa, kovatempoinen alle tunnin treeni, yhteensä 10 kilsaa. Siellä kirmasin metsässä kuin uitettu koira ja juoksu tuntui mahtavalta! Olihan ne jalat vähän kankeat vielä lauantaista, mutta helpostti ajatus siitä, että pääsen treenin jälkeen Tuukan käsittelyyn Helsingin urheiluhierontaan. Keskuspuistossa tehtynä harjoitus olikin hieman vaativampi kuin radalla tehtynä, sillä aina mäen osuessa kohdalle oli haastavaa pitää vauhti yllä. Treeni eteni nousujohteisesti, sillä keskimmäinen (joka tosin oli vain sen 10 minuuttia) ja viimeinen 12 minuuttinen menivät parhaiten.

kuva 11

puhdas+ hyvinvointi-ilta

Viikon kohokohdaksi on kuitenkin noussut tähän mennessä torstain hyvinvointi-ilta Salmisaaressa, josta tekstin kuvat ovat. Tilaisuudessa esiteltiin uusia kotimaisia Puhdas+ tuotteita ja paikalla oli puhumassa Anne Kukkohovi. Hän jos kuka voi uskottavasti puhua kauneudesta – sekä sisäisestä että ulkoisesta.  Erittäin karismaattinen puhuja, jonka sanoihin ja ajatuksiin oli helppo samaistua, meni ihan nyökyttelyksi koko homma. 😀 Illasta jäi muutenkin kiva olo, sillä paikalla oli paljon samanhenkisiä ihmisiä.

kuva 13

kuva 21

Saimme illasta mukaan Puhdas+ tuotteita, jotka nimensä mukaisesti on karsittu kaikesta ylimääräisestä. Ei ylimääräisiä lisä-, säilytys-, väri-, maku- tai täyteaineita. Itse olen eniten innoissani Vihreä kahvipapu-uute -kapseleista sekä Kollageeni & tyrnijauheesta, jotka lähtivät käyttöön saman tien. Myös D-vitamiinin aion ottaa käyttöön. Sarjaa on tällä hetkellä saatavissa ainakin apteekeista, Sokokselta ja Stockmannilta.

kuva 3

kuva 4

Nyt olen juuri lähdössä tekemään tämän päivän treeniä. Luvassa on Yasso 800 eli 10x 800 m, jotka yritän juosta Tukholman tavoite loppuaikaan, tunnit muutettuna minuuteiksi. Näitä olen kuulkaa malttamattomana odottanut, että pääsen tekemään vielä ennen Tukholmaa. Kummallista, mutta olen ihan tosissani 😀

Katsotaan sitten miltä tuntuu jälkikäteen, mutta lisämotivaatiota tuovat upouudet 2XU kompressiotrikoot, joihin iskin silmäni jo GoExpossa. Siitä saakka on pitänyt odottaa, että niitä pääsee tilaamaan. Juoksu sujuu varmasti paljon kepeämmin! 😉

kuva22

loppuviikon treenit

 • Pe: Yasso800
 • La: Kevyt salitreeni/ kuntopiiri
 • Su: Pitkä lenkki (yli 3 h)

Siinä se on viikko kirjattuna. Paljon tuli liikuntaa, vaikka alunperin ei siltä näyttänyt. Tähän voi lisätä melkein joka päivälle myös hyötyliikuntaa, sillä olen yrittänyt liikkua tällä viikolla mahdollisimman paljon pyörällä joka paikkaan. Eilenkin oli ihan täydellinen pyöräilyilta.

kuva 2

Sunnuntaina siintävä pitkä lenkki on nyt se viimeinen ja pisin ennen Tukholmaa. Ajassa mitattuna mieluiten 3,5 h. Vauhdeilla tai kilometreillä ei ole tässä kohtaa niinkään väliä. Tarkoitus saada mukava, pitkä lenkki, testailla vihdoin niitä energiageelejä (unohtui maistella HCR:lla!) ja vältellä sykevyön nirhaumia. Tähän liittyen sain muuten erittäin mielenkiintoisen yhteydenoton, jonka toivon todella auttavan. Palaan asiaan, kun saan tuotteen testiini!

Reipasta ja aurinkoista viikonloppua!!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

 1. Piia kirjoitti:

  Moi! Suosittelen kokeilemaan hiertymien ehkäisyyn apteekista saatavaa ihoteippiä. Minulla hiertää myös sykevyö/juoksuliivit, joten yritän muistaa teipata tietyt kohdat aina ennen lenkkiä. Teippi on hikoilusta huolimatta pysynyt hyvin kiinnni eikä hiertymiä ole enää tullut.

  • Laura kirjoitti:

   Moi, kiitos vinkistä!! Teippi ei ole muuten tullut mieleenikään. Ja jos vielä olet testannut, että se pysyy hyvin kiinni, niin se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu! Odotan parhaillaan muuan suihkutettavaa ihonsuojakalvoa saapuvaksi (kuulostaa vähän hurjalta), tämä oli vinkki toiselta lukijalta. Vielä ehtii onneksi testailla ennen Tukholmaa, olisiko näistä jommasta kummasta apua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *