Hae
Juoksujalkaa

Tästäkö tuotteesta apu hiertymiin?

Palaan jälleen tähän hiertymä-aiheeseen, josta olen kirjoitellut jo muutamaan otteeseen aiemmin. Todella ärsyttävä vaiva, joita erityisesti pitkillä lenkeillä tai pitkissä suorituksissa mm. sykevyöstä tulee. Hiertymiä tulee välillä myös kainaloihin ja aiemmin esimerkiksi maratonilla myös varpaisiin. Jalat olen saanut kuriin hyvin istuvilla kengillä ja pohjallisilla, varpaiden hiertymät varvassukkien avulla. Sen sijaan sykevyön nirhaumille en ole löytänyt vielä täydellistä apua. Turhaan ei hyvistä varusteista vouhkata, niiden hankintaan kannattaa käyttää kyllä hieman aikaa.

Sykevyöstä tulevat jäljet eivät ole mitään pieniä vaan todella kivuliaita haavoja, joiden ehkäisyyn tarvitaan astetta järeämpiä tuotteita. Sain yhteydenoton Suomen 3M Oy:sta, haluaisinko testata heidän ihonsuojakalvovoidetta ja -suihketta. Tuotteista saattaisi olla apua myös urheilussa syntyvien hiertymien kanssa, vaikkakin tuotteet ovat enemmän tuttuja ammattikäytössä. Vastaus oli tietysti tässä kohtaa myönteinen ja haluan myös jakaa tämän tiedon suuremmalle yleisölle, sillä itse en ainakaan tiennyt näiden tuotteiden olemassaolosta aiemmin.

kuva5

3M valmistaa Cavilon-nimistä ihonsuojakalvoa, jota käytetään erityisesti sairaaloissa sekä hoitolaitoksissa. Kyseistä iholle suihkutettavaa polymeerikalvoa käytetään suojaamaan ihoa erilaisilta ihoa ärsyttäviltä kehon eritteiltä, liima-aineilta, mutta myös hiertymiltä/ hankaumilta. Kalvo pysyy iholla noin 72 tunnin ajan, kestää pesuja ja lähtee kulumalla pois. Kalvoa voi käyttää suojaamaan ehjää ihoa, mutta koska se on alkoholiton, sitä voi suihkuttaa jo rikkoontuneellekin iholle. Kuulostaa todella jämäkältä aineelta ja ehkä vähän turhankin järeältä näihin hommiiin, mutta uskaltauduin ottaa riskin 🙂

IMG_1

voide testikäytössä

Juoksin lauantaina aurinkoisessa säässä reilu 16 kilometriä ja levitin voidetta sekä sykevyön alueelle että kainaloihin. Kainaloihin saattaa hiertymiä tulla, varsinkin jos juoksen topissa. Edelleen keskiviikkona 15 kilometrin lenkille laitoin voidetta, eikä jälkeäkään hiertymistä! Jatkan kuitenkin vielä testailua, sillä todellinen toimivuus testataan vasta reilusti yli 20 kilometrin ja erityisesti hellesäässä juostuilla lenkeillä. Ymmärsin myös, että en ole vaivani kanssa yksin, joten toivottavasti vinkistä on muillekin apua. 🙂

Viikko on sujunut liikunnan kannalta monipuolisissa merkeissä. Olen juossut, käynyt salilla ja mm. RPM-tunnilla.

kuva 1

kuva 3

Lomakin kolkuttelee ja siihen kivan startin antoi Makoisa.fi -sivuston eilen torstaina järjestämä ilta Liberty or Deathissa. Oli jälleen mukava tavata bloggaaja-kollegoita livenä ja kokeilla taitojaan baaritiskin toisella puolella. 🙂

kuva 5

Varusteista puheenollen, olen viime päivinä arvioinut myös parit kevään aikana testissäni olleet kengät. Jos uudet lenkkarit ovat hankintalistalla, käy lukemassa kevyistä ja napakoista Adidas Adizero Ace 6, tai vaimennetuista, mutta keveistä ja ehkä hieman leveämmälle lestille sopivista New Balance 890 v4.

Ja loppuun vielä muistutus maanantaina 7.7. klo 18 järjestettävistä avoimista treeneistä Malminkartanon jätemäellä. Tuleppa kipittämään portaita ja hikoilemaan mun ja Millan ohjauksessa!

Aurinkoa luvattu (ja tilattu) koko viikonlopuksi, rentoa kesämieltä kaikille!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Juoksuttaa kirjoitti:

    Kiitos vinkistä, tällaisiin en olekaan aikaisemmin törmännyt. Helteitä on luvassa, joten varmaan hiertymiäkin on taas aiempaa enemmän luvassa. Jään odottelemaan kokemuksiasi aineen toimivuudesta pidemmillä lenkeillä.

    http://juoksuttaa.blogspot.fi/

    • Laura kirjoitti:

      Oleppa hyvä 🙂 toivottavasti näistä tuotteista löytyisi apu, ainakin päteviltä vaikuttavat. Palailen kokemuksiin myöhemmin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *