Hae
Juoksujalkaa

Tiistai-illan parikymppinen

Nyt oli kova juoksutreeni! Oikeastaan ensimmäinen kunnon treeni sitten Tukholman maratonin. Sekä kilometrimäärältään, ajaltaan että sykelukemiltaan.

Hieman jännitteli saapua Eltsun kentälle, koska etukäteen oli tiedossa ainoastaan, että kova treeni on odotettavissa… Olin varautunut päivittämällä treenimusalistalle astetta rankempia kappaleita, joiden avulla varmasti viimeiset metrit tulikin pingottua.

prjctAmsterdam -treeniporukka on jakaantunut lähes puoliksi sen suhteen, kuka juoksee Amsterdamissa puolimaratonin ja kuka kokonaisen matkan. Näin ollen teimme tiistai-iltana eri treenit. Koska olen lähdössä maratonia juoksemaan, harjoitus eteni näin.

juoksutreeni

15 min lämmittely
5 km reipas – 4 min palauttelu
4 km reipas – 3 min palauttelu
3 km reipas – 2 min palauttelu
2 km reipas – 1 min palauttelu
1 km reipas
n. 10 min loppupalauttelu + pyöräily kotiin

Kilometriosuudet juostiin reippaaseen tahtiin, toisin sanoen reilusti omaa maratonvauhtia ripeämmin. Sanoisin näin jälkikäteen jopa että kuvaavampi termi on kova vauhti. Tavoitteena oli kuitenkin, että osuudet pysyvät suht tasavauhtisina.

Harjoitus oli haastava. Kolmen kilometrin pätkää juostessa mietin, että treeni ei lopu ikinä. Kun kiertää riittävän monta kertaa 400 metrin kenttää ympäri, alkaa usko hiipua. 😀

Omia osuuksia ja vauhteja katsellessa, tein sen perinteisen virheen, että juoksin ensimmäisen 5 km liian ripeästi ja vauhdit tippuivat seuraavilla kilometripätkillä. Eli juuri niin, miten sen ei kuuluisi mennä. Myös palauttelut oli otettava kummasti rauhallisemmin ensimmäisen toooodella pitkältä tuntuvan 4 minuuttisen jälkeen. 🙂

Lopulta juoksin koko treenin kuitenkin kelpo vauhdeilla, omaan tavoitevauhtiini nähden, joten on pakko olla tyytyväinen. Ensimmäisen pätkän jälkeen vauhti tippui, mutta pysyi loppuun saakka melko hyvin hallinnassa. Tuli juostua siinä kentällä sitten parikymmentä kilometriä – ei nyt voi varsinaisesti sanoa, että huomaamatta – mutta kokonaismatka oli hieman yllätys lopussa. Treenin aikana ei paljoa naurattanut, mutta illalla oli tyytyväinen olo. Kummasti tästäkin treenistä taas selvittiin!

Jalat tuntuvat kipeiltä tänään. Erityisesti lonkankoukistajissa tuntuu, mutta ei auta. Olen luvannut osallistua tänään Herttoniemessä videoitavaan, Eerika Kiutun vetämään ylimääräiseen RPM -tuntiin. Voi tehdä jaloille hyvääkin tuo pyöräilytunti.

Huomenna on lepopäivän paikka ja jos ensi viikolla vaikka sitten Tuukan käsittelyyn.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Markku Lempinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *