Hae
Juoksujalkaa

Superruoasta vauhtia juoksujalkaan?

Olen tällä viikolla panostanut jälleen vähän enemmän ruokapuoleen. Yrittänyt kiinnittää enemmän huomiota järkevämpään ruokarytmiin ja ruokien sisältöön. Osaltaan varmasti tulevat opinnot motivoivat, mutta myös syksyn normaalirytmiin ja ennen kaikkea sisätiloihin palaaminen on mahdollistanut taas sen, että jääkaapissa kannattaa säilyttää muutakin kuin valo.

18

Avocadoa, banaania, turkkilaista jugurttia, mustikoita ja kuivattuja mulperimarjoja

 

21

Riisikakkuja maapähkinävoilla ja banaanilla

raakaruokailta

Osallistuin myös keskiviikkona Makoisa.fi -sivuston järjestämään raakaruokailtaan, joka antoi todella paljon uutta inspiraatiota ja ideoita. Uusia tuulia -blogin kirjoittajan, ihanan Tuulian johdolla tutustuimme ja pääsimme itse tekemään raakaruokajälkkäreitä.

Raakaruokajutut kiinnostavat osaltaan, vaikka en varmasti ikinä voisi kokonaan raakaruokailijaksi siirtyä. Mutta eipä ole tarvettakaan. Ehkä vaan laajentaa näkemystä siitä, että kaikkea ei tarvitse käyttää aina pannun ja uunin kautta.

Koska illan teemana olivat nimenomaan raakaruokajälkkärit, saimme ideoita siihen, että juhlissa ja illanistujaisissa ei tarvitse aina olla edessä se perinteinen kermakakku. Vaikka muuten olenkin melko perso makealle, täytekakuista en ole koskaan pitänyt enkä myöskään syönyt, joten kiinnosti kovasti tällaiset uudenlaiset ja vähän raikkaammat vaihtoehdot.

2

Tuulia ja Kanerva

1

4

Illan opetus oli jälleen myös se, että terveellisemmät ruuat eivät vie aikaa tai ole sen haastavampia kuin ”tavallisetkaan”. Kyse on puhtaasta, ravintorikkaasta ja terveellisestä ruuasta, ei edes tarvitse lähteä hifistelemään superfoodien loputtomassa maailmassa.

6

Marjoja, avocadoja, pähkinöitä, taateleita, kookosta

5

7

Kakusta ylpeä leipuri 😀 Mun raakaruokajälkkäritiimissä oli lisäksi Elina Avecelina -blogista ja Laura Chilisitruuna -blogista.

13

11

Illan aikana teimme kaksi erilaista raakakakkua: täyteläinen suklaakakku & kermainen marjakakku sekä välipalaksi sopivia nopeita Chia-suklaapalloja. Näihin kaikkiin ja moniin muihin terveellisempiin (ja helppoihin!) herkkuihin löytyy ohjeet makoisa.fi -sivustolta Tuulian profiilista.

12

Täyteläisen suklaakakun loihtivat Eevi Mini Fitness -blogista ja Nana Super Fit me -blogista.

8

9

Tällä viikolla aamut ovat alkaneet super-smoothieilla ja en tiedä, johtuuko niistä vai muista jutuista, mutta energiaa on riittänyt! Taas on sellainen tunne, että ei malttaisi edes nukkua. 🙂 Siinä on kyllä petrattavaa muutenkin, ehkä panostan siihen ensi viikosta alkaen…

16

19

20

Vastaava resepti kuin yllä, mutta päärynä korvattu mustikoilla

Ehkä näiden superruokien ansiosta torstaina tuntui kevyeltä myös juoksuaskeleessa. Jos tiistaina Eltsulla jalat painoivat, torstain kiihtyvällä tunnin lenkillä piti oikein hidastella lentävää askelta, hehe. 😉 Tämä oli hyvä myös sen takia, että kerrankin jaksoin kiihdyttää vauhtia tasaisesti kohti loppua.

Tänään ajattelin hölkötellä jonkun leppoisan reilun kympin ja lauantai-aamuna on luvassa coretreeniä ja dynaamisia venytyksiä. Niin – ja huomenna illalla se Cheek!! 😀

Energistä viikonloppua!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Tuulia kirjoitti:

    Hei olipas kiva lukea sun juttu tästä illasta! Hienon kakun teit, toivottavasti herkut maistui 🙂 Iloista syksyä!

    • Laura kirjoitti:

      Mulla oli paras opettaja 🙂 Herkkua oli, aion tehdä toistekkin! Kivaa syksyä sinne myös ja hirmuisesti tsemppiä uusiin kuvioihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *