Hae
Juoksujalkaa

Mäkitreeni kaatosateessa. Mieli palaa väkisinkin aurinkoisille portaille Malminkartanoon.

Voi syksy, älä tule vielä!! Mietin eilen, kun ajelin kaatosateessa Pirkkolaan mäkitreeneihin.

mäkitreeni sateessa

Toisaalta, sää oli juuri otollinen prjctAmsterdam -porukan mäkitreeneihin, sillä mäkitreeneissähän perinteisesti sataa aina. 😀 Välillä vettä, välillä rakeita ja välillä räntää, mutta jollain tavalla ne kuuluvat yhteen. Tulee sellainen kunnon tekemisen meininki! Juoksimme mäkeä, joka on riittävän pitkä siihen, että sen juokseminen kestää vähintään minuutin ylös.

Minuutin pätkiä juostiin eilen 6 kertaa kovalla vauhdilla ylös ja palautellen alas. Yksinkertainen resepti kovaan treeniin, joka pysyy kokonaisuudessaan kuitenkin melko lyhytkestoisena. Tämän jälkeen olo oli kuin Cheekin viime lauantain keikan jälkeen: sateessa uitettu, mutta onnellinen 😀

kuva 1

Mieli palasi väkisinkin kesätunnelmiin ja hikisiin porrastreeneihin Malminkartanossa. Loma oli parhaimmillaan ja urheilut oli tehtävä aamulla, koska oli niin kuuma.

Jos perusmäkitreenit ei nappaa tai kaipaa muuten vaan vaihtelua normilenkkiin tai vaikkapa saliharjoitteluunkin, voi käydä testaamassa esimerkiksi seuraavanlaista settiä. En takaa yhtä aurinkoista säätä kuin kuvissa, mutta treenin jälkeen on takuuvarmasti hyvä olo.

lihaskuntoa auringossa

malminkartano

Alkulämmittelyn jälkeen Malminkartanon portaat (426 askelmaa) ylös. Kipitimme kaverin kanssa portaat ylös yhteensä 6 kertaa. Ensimmäiselle tasanteelle askeltaen jokaiselle portaalle (juosten) ja sen jälkeen loppumatka astuen joka toiselle portaalle (kävellen). Tämän loppuosuuden voi tehdä toki myös juosten tai vaikkapa vähän syvemmillä ”askelkyykyillä”.

Lihaskunto-osuudet aina huipulla kahta erilaista sarjaa vuorotellen. Jokaista liikettä 20 toistoa.

Sarja 1

  • kyykyt
  • punnerrukset
  • linkkarit

kuva 3

kuva 2-1

kuva 2-2

Sarja 2

  • bulgarialainen askelkyykky
  • ojentajadippi
  • vinot vatsalihakset

kuva 1-1

kuva 1-2

kuva

Hiekkamäkeä palautellen alas – ei muita taukoja. 🙂 Tämä treeni toimii syksylläkin!

kuva

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *