Hae
Juoksujalkaa

Tasan kuusi viikkoa Amsterdamiin!

Kuten viimeksi uhosin, oli aika nostaa hieman treenivauhteja hyvin menneen kympin jälkeen. 😀 Keskiviikkona lähdinkin Yasson 800 kimppuun Eltsuun, ajatuksena juosta 10×800 metriä hieman aiempaa vauhdikkaammin. Asetin tavoitteeksi juosta jokaisen 800m neljään minuuttiin tai alle. Aiemmin olin juossut näitä 4,30 aikaan, joten puolen minuutin kiristys oli aika iso nosto. 😉

kuva 2

Yasso-treenin ajatuksena on juosta 800metriä minuuteissa samaan aikaan kuin maratonin toivottu loppuaika on tunneissa. No, ihan noin uusiksi en ole maratonin tavoiteaikaa laittanut, mutta halusin nostaa vähän treenien tehoa. Selväähän on, että Yassot on mahdollista juosta kovempaan aikaan, enkä nyt ihan allekirjoita niiden yhteyttä maratonin loppuaikaan muutenkaan, mutta sen allekirjoitan, että kova treeni on kyseessä. Etenkin, kun tarkoituksena on, että kaikki kymmenen toistoa pysyvät samoissa vauhdeissa tai eivät ainakaan hidastu treenin edetessä. Kymmenen toistoa on paljon ja tuolla vauhdilla se teki itselle jo tiukkaa. Jälleen kuitenkin tuli treeni vedettyä kunnialla kotiin!

kuva 3

ravitsemustieteen opintoja

Tällä viikolla alkoivat myös odotetut ravitsemustieteen opinnot. Olen kokenut, että Personal Trainer -koulutuksen ravinto-osuus oli aivan liian heppoinen ja ohut siihen, että a) saisin riittävästi itselle tietoa omaan käyttöön ja b) voisin auttaa ja tukea monipuolisemmin omia asiakkaitani. Vaikka olen toki aktiivisesti hakenut tietoa, tiedonnälkäisenä palasin jälleen yliopistolle opiskelujen pariin. Tämä toki tarkoittaa sitä, että ainakaan puoleentoista vuoteen ei tule tekemisen puutetta. Sen verran aikaa vievät ravitsemustieteen perusopinnot ja kukapa tietää, vaikka jatkan siitä eteenkin päin. Mitään paineita en aio opiskeluista kuitenkaan ottaa, elän tässäkin kohtaa tilanteen mukaan. Uskon, että sen verran on yliopisto-opinnoista kokemusta, että pystyn hommat hoitaa töiden ja muiden menojen ohella.

Treeneihin opinnot valitettavasti hieman vaikuttavat, mikä on sinänsä harmi juuri nyt, kun prjctAmsterdam –ryhmän treenit ovat kuumimmillaan. Nämä treenit ja luennot kun osuvat koko syyskuun pahasti päällekkäin, joten ainakin osa treeneistä on tehtävä yksin.

Juuri Yasson kaltaiset treenit olisi mukava tsemppailla porukassa, kun taas tänään sunnuntaina vuorossa olleen pitkän, rauhallisen lenkin juoksin mieluiten yksin. Kuten Instagramissa jo totesin, tämän päivän lenkki teki onnelliseksi. Niin kuin usein pitkällä lenkillä käy, kun on kerrankin aikaa miettiä omia juttuja rauhassa. Kummasti ne lenkin jälkeen tuntuvat niin paljon selkeämmiltä!

kuva 5

Pitkiä lenkkejä on syytäkin alkaa treeniviikoissa näkyä, sillä Amsterdamiin on tasan 6 viikkoa aikaa!!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *