Hae
Juoksujalkaa

Shock Absorber RUN HRM ja RUN -liivit

Urheiluliivit ovat naisten varustehankinnoista ehdottomasti tärkeimmät, se on varma asia. Jos haluaa tehdä yhden järkevän urheiluvarustehankinnan, kannattaa hankkia hyvin istuvat ja tukevat urheiluliivit. (Panosta sen jälkeen kunnon kenkiin.) Itselläni on käytössä useita sporttiliivejä, tarkoituksesta riippuen. Juoksuun ja hyppyjä sisältäviin jumppiin omansa, salille ja rauhallisempiin harjoituksiin omansa. Tässä asiassa ei kannata mielestäni säästellä.

Tukitaso ja istuvuus ovat sporttiliiveissä ehkä tärkeimmällä sijalla ja käytössä olennaista on, että ne ovat mahdollisimman ”huomaamattomat”. Silloin ne eivät kiristä, purista, hankaa eivätkä hölsky vaan antavat tuen sinne missä sitä tarvitaan. Kauniit värit, muotoilu ja mallit ovat plussaa, mutta koska ne eivät topin tai paidan alta juurikaan näy, tässä tapauksessa huomio kiinnittyy näihin muihin juttuihin.

Suurimmalla osalla naisista on käytössä vääränkokoiset liivit. Testasin itse Shock Absorber -liiveistä lukuisia eri kokoja, lopulta löytäen täydelliset. Erot eivät olleet isoja ja periaatteessa mitkä tahansa sovitetuista olisivat olleet ”ihan hyvät”. Mutta siinä haettiin täydellisyyttä ja se lopulta löydettiin.

Shock absorber run

 

s5044-black-lemon

Pieni hikoilu sovituskopissa oli sen arvoista, että liivit istuvat ja tuovat tarvitun tuen. Tästä kiitos Shock Absorberin Karoliinalle, joka sinnikkäästi kiikutti entistä istuvamman version eteeni. ShockAbsorberin edustajat vierailevat urheiluliikkeissä ja ovat aktiivisia liikunta-aiheisilla messuilla ja tapahtumissa (tapahtumakalenteri löytyy nettisivuilta), joten kannattaa rohkaistua ja pyytää ammattilaista apuun koon arvioinnissa. Se on sen arvoista, vaikkakin homma saattaa vähän hikoiluttaa! 🙂

Olen aiemminkin käyttänyt Shock Absorberin liivejä, mutta koko oli hyvä tarkistaa myös näiden uusien mallien kanssa. Itse olisin päätynyt varmasti siihen ensimmäiseen tai vähintään toiseen sovitettuun liiviin. Huomioitavaa onkin, että liivit saavat olla todella napakat. Suoraan sanottuna, itse en olisi alun perin näin tiukkaan ja istuvaan päätynyt, mutta lopulta oikea koko päälläni, tajusin itsekin mistä oli kyse.

Sporttiliivien ja sykevyön yhdistäminen onkin sitten ihan toinen juttu. Välillä liivit ovat malliltaan sellaisia, että ne tulevat sen verran alas, että sykevyö on helppo ikäänkuin lukita liivien alle. Välillä ne taas taistelevat samasta paikasta, jolloin liivien resori ja sykevyö helposti hankaavat toisiinsa.

Nyt ongelmaan on tullut ratkaisu, jossa sykevyö kiinnitetään neppareilla liiveihin kiinni. Tämän integraation on mahdollistanut ainakin Polar ja Garmin. Itse toivoisin erityisesti Suunnnolta samanlaista kehitystä, esimerkiksi naisille suunnatun Ambitin kehittelyn suhteen.

Shock absorber run hrm

 

s00bz-black

Testissäni ovat olleet Shock Absorberin RUN HRM ja RUN -liivit. Kahdet täysin samat liivit siis, mutta toisessa nepparit sykevyötä varten. Luonnollisesti olen vähintään innoissani juuri tuosta HRM -topista, jonka avulla irtonaiset, hiertävät ja paikkaansa etsivät sykevyöt ovat historiaa. Niin toimiva systeemi, että herää vain kysymys, miten ihmeessä tätä ei ole keksitty aiemmin!?

Sykevyö kiinnitetään neppareilla toppiin kiinni, jonka jälkeen sen voikin sitten unohtaa ja keskittyä itse suoritukseen. Sykevyöintegraatiolla tai ilman, molemmat liivit tarjoavat erityisen korkean tuen, joka sopii sekä juoksuun että hyppyjä sisältävään liikuntaan.

Koska itselläni on käytössä Suunnon Ambit, olen testaillut RUN HRM -liivejä Polarin vanhan mittarin kanssa. Mittaria en oikein haluaisi tässä vaiheessa vaihtaa, enkä varsinkaan vaihdella kahden mittarin välillä. Harmittaakin melkoisesti, etten voi RUN HRM -liivejä täyspainoisesti käyttää, sillä mielestäni tämä sporttiliivien ja sykevyön yhdistäminen on loistokkain idea hetkeen! Kuinka paljon helppoutta yhdet nepparit voivatkaan tuoda?

Myönnettävä siis on, että testikertoja lukuunottamatta, olen valitettavan usein joutunut pukea tuon nepparittoman vaihtoehdon päälle.  Vanha mittari kun ei oikein motivoi. Toisaalta, neppareilla tai ilman – nämä ovat urheiluliiveinä mitä tukevimmat ja istuvimmat.

Pidän myös siitä, että aiemmissa Shock Absorberin liiveissä (itselläni ollut käytössä mm. Gym&Fitness) annoin negatiivista palautetta siitä, että kainaloiden saumat jäivät liian ylös ja niiden saumat hankasivat. Samoin en pitänyt kuppiosan sisäpuolella olevista saumoista, jotka tuntuivat liikkuessa epämiellyttäviltä. Näissä uusissa malleissa niihin on kiinnitetty huomiota ja ne on korjattu. Leikkaus on korjattu, saumat ovat kauttaaltaan pehmeämmät ja kuppiosan sisäosat saumattomat.

s5044-black-lemon

Suosittelen kaikkia naispuoleisia, etenkin Polarin tai Garminin sykemittarin omistavia sijoittamaan tähän nepparilliseen versioon.  Ette tule katumaan! Me muut jatketaan vielä sykemittarin sovittelun kanssa…

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Shock Absorber

6 kommenttia

 1. MIP kirjoitti:

  Shock Absorber ei ole aivan ensimmäisenä tämän idean kanssa, ensimmäisenä olivat todennäköisesti Polar ja Adidas jo aika lailla tasan 9 vuotta sitten julkaistessaan Fusion-vaatemalliston johon kuului sekä miehille että naisille paitoja ym. johon sai kiinnitettyä sykesensorin (http://www.polar.com/uk-en/about_polar/press_room/press_releases/integrated_training_system). Aika ja teknologia ei ehkä ollut vielä valmis tuolloin toisin kuin nyt ”fitness”-buumin aikoihin. Tälläkin hetkellä Adidas ja Numetrex myyvät hyvin samankaltaisia paitoja/liivejä kuin nuo Polarin ja Adidaksen aikaisemmat mallit, sykesensori tosin käännetään niissä liivien alasauman alle (http://www.numetrex.com/wearable-technology/). Edellä mainittujen tuotteiden saatavuus on tosin ollut Suomessa aikoinaan varmaankin kohtalaisen heikkoa, joten siihen nähden Shock Absorberin tuote tulee todennäköisesti pärjäämään paremmin Suomessa.

  Mitä tulee tuohon sykesensorin ja Ambitin toimimattomuuteen, niin siihenkin löytyy todenäköisesti pienehköllä rahalla ratkaisu. Garminin ja Suunnon sykemittarit eivät eroa sisällöltään ja tekniikaltaan kovin paljoa, toisin kuin Polar on tykästynyt omiin proprietary-lähetystekniikoihin (varsinkin ennen v800:n julkaisua). Ambit2/S tukee sekä Suunto ANT ja ANT+ -laitteita. Esimerkiksi Garminilta löytyy tällä hetkellä ainakin kaksi ANT+ (Premium Soft Strap, HRM Run) sykevyötä, jotka toimivat mainiosti Suunnon kellon kanssa ja sopivat siis ilmeisesti noihin nappeihin kun Garminille annettu SA:n toimesta tuki. On myös useampi 3rd-party valmistaja (mm. 4iiii ja Wahoo), jotka valmistavat ANT+ sykevöitä joissa tuo lähetinsensori on nappikiinnitteinen, joten nekin voivat toimia erittäin hyvin jos valmistajat pistävät nuo napit samalle etäisyydelle.

  Ahkerasti urheilevalle toisen sykevyön osto ei varmaan ole edes kynnyskysymys, eipähän tarvitse ainakaan enää laittaa aamutreenien hikistä sykevyötä päälle iltapäivällä.

  Nyt jo kauppoihin tulleen Ambit3/Sport sen sijaan tukee vain Bluetooth Smart-sykevöitä (kuten Polarin v800), joten sen kanssa toimii suurella todennäköisyydellä esimerkiksi Polarin H7/Sportstrackerin SMART-lähetin. Ambit3:n oma sykevyö on nykyään myös nappikiinnitteinen, mutta napit ovat ilmeisesti kapeammalla kuin muilla valmistajilla.

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos asiantuntevasta kommentista ja tiedoista! Täytyy ehdottomasti tutkia tuo Garminin sykevöiden toimivuus Ambitin kanssa, enpä ollut tullut edes ajatelleeksi… Se olisi pieni sijoitus ja toimisi todella myös sen suhteen, että tuplatreenissä olisi kuiva vyö 🙂

   • Sanna kirjoitti:

    Hei! Saako kysyä oletko tutkinut yllä mainittua asiaa? Olen hankkimassa sykemittaria ja juuri tuo Suunto kiinnostaisi ulkonäön puolesta, mutta olen kuitenkin jäänyt tutkimaan muita vaihtoehtoja tuon shock absorbereiden kanssa toimimattomuuden vuoksi :/

    • Laura kirjoitti:

     Heippa Sanna, oli jäänyt joulun jalkoihin tämä kommenttisi :/ Pahoittelut siis myöhäisestä vastauksesta. Suunto ei tosiaan toimi noiden Shockin liivien kanssa. Niiden kanssa yhteensopivat ovat Polarin ja Garminin mittarit. Toivon itsekin kovasti tähän muutosta.

 2. Piia kirjoitti:

  Hankin itsekin nämä liivit heti kun näin ASAlla mainoksen alkukesästä ja nyt olen muutaman kuukauden juossut pelkästään näillä liiveillä ja vanhalla Polarin mittarillani. Olen ollut tosi tyytyväinen ja lenkitkin ovat sujuneet sukkelasti (eikä tartte asetella sykevyötä aika ajoin kohdilleen). Paras keksintö ikinä!! Ja ihanan retro sykemittarikin on saanut nyt toisen elämän, kun Ambit on jääny vähemmälle käytölle. 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Sanoppa muuta!! 🙂 Itse en ole ollut kovin innokas retroilemaan tuon vanhan mittarin kanssa, joten olin enemmän kuin iloinen tuosta yllä olevasta kommentista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *