Hae
Juoksujalkaa

Viilenevien lenkkisäiden lämmike

Koska työpäivä sujui tänään toimistolla istuen, oli heti kotiin päästyäni päästävä pikku lenkille. En ole käynyt juoksemassa viime viikon jälkeen, mutta tarkoitus on keskiviikkona ja torstaina juosta viimeiset lenkit ennen sunnuntain maratonia. Hui – siis sunnuntain!!

Jostain syystä ulkona tuntui tänään todella viileältä, joten päätin testata Helly Hansenin merinovillaista Warm Run juoksupaitaa. Tällä kertaa yhdistin sen samaisen merkin juoksuliiviin, ettei tuntuisi ihan niin talviselta. Jotenkin miellän tuon merinovillan enemmän talveen ja etenkin aluskerroksena käytettäväksi, mutta näin yhdistettynä se toimi tämän illan lenkillä ja säällä erinomaisesti.

48956_695_main_large

Paidan materiaalissa on keskitytty erityisesti sen hengittävyyteen ja mahdollisimman hyvään liikkuvuuteen. Kankaan sisäosa siirtää hikeä tehokkaasti iholta poispäin, mutta ulkopuolen merinovilla lämmittää. Olka- ja kyynärpäissä on joustavaa materiaalia, joka tekee paidasta mukavan joustavan ja kädet pääsevät juostessa sujuvasti liikkumaan. Materiaali on ihanan pehmeää, eikä yhtään kutisevaa.

48956_695_back_large

Paidan malli on tällaiselle pitkäkätiselle (ja ehkä -selkäisellekin?) hyvä. Paita on myös sopivan pituinen, eikä se pääse juostessa nousemaan. Tämän liivin kanssa yhdistettynä tosiaan täydellinen syyslenkeille, myöhemmin tietysti takin kanssa ja oikein kylmillä keleillä vielä lisäkerroksen kanssa.

 

Kuva

Näiden merinovillaisten tuotteiden kanssa on välillä ollut ongelmaa hajuhaittojen kanssa, varsinkin jos hiki pääsee kuivamaan ennen pesuun päätymistä. Nyt kone odotteli jo latausvalmiina ja paita päätyi lenkiltä suoraan pesuun, joten täytyy tarkkailla tätä asiaa seuraavien käyttökertojen jälkeen. Toinen tarkkailtava asia on paidan kutistuminen tai pitääkö se muotonsa pesukertojen jälkeenkin. Toivomuksena olisi, että pitää.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Tsemppiä maratonille!
    Minä olen kuullut, että merinovillaisia vaatteita ei suositella pestävän joka käyttökerran jälkeen, vaan tuulettaa huolellisesti ulkona, näin hajua ei pitäisi syntyä. Omaa kokemusta ei tosin ole. 🙂

    • Laura kirjoitti:

      Kiitos tsempeistä ja tiedosta! 🙂 Paidan tuuletus kuulostaa järkevältä välillä, varsinkin jos ei ihan läpimäräksi hikoile lenkillä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *