Hae
Juoksujalkaa

Valmiina Amsterdamin maisemareitille!

Huhhuh, tänään nokka kohti Amsterdamia ja sunnuntaina häämöttävää maratonia! Jännittää kyllä, mutta hyvällä tavalla.

10574445_758703670840210_4537058216235742161_n

Kuva: www.tcsamsterdammarathon.nl

Viimeisten treeniviikkojen aikana tapahtui tunnelmissa pientä alamäkeä, koska käden kunto ja vaivanneet jumit aiheuttivat kovasti huolta. Aluksi mietin jo pahinta skenaariota, etten pääsisi juoksemaan ollenkaan, mutta sitten päätin ottaa kaiken jäljellä olevasta ajasta kiinni ja hoitaa jumit veks. Tuukan avustuksella, nyt näyttää että käsi ja hartiajumit ovat vetreytyneet ja uskallan astua starttiviivalle sunnuntaina. Sain Helsingin urheiluhieronnasta mukaani myös oman maratonvakkarin eli asentoa ylläpitävät teippausmateriaalit. 🙂

unnamed

tyhjennystreeni

Keskiviikkona oli viimeisen treenin vuoro. Kolmen kilsan lämmittelyn jälkeen 5 km maratonvauhtista, jonka jälkeen 5×300 m rentoa vetoa 100 m palautuksilla ja loppuun vielä 3 km palauttelua. Yhteensä 13 kilsaa. Juoksusta jäi todella positiivinen mieli ja treenillä oli tärkeä merkitys tuomaan varmuutta maratonin suhteen. Torstai-aamuna oli vuorossa ns. tyhjennysharjoitus, jonka testasin ensimmäistä kertaa ennen tämän vuoden Tukholman maratonia ja mielestäni se toimi. Harjoitus itse asiassa kuulostaa pahemmalta kuin mitä se on. 😀

Tyhjennystreenin idea on, että keskiviikkoillan harjoituksen jälkeen ei enää syödä mitään koko iltana ja mennään tyhjällä vatsalla nukkumaan. Torstai-aamulla kukonlaulun aikaan lähtö suoraan sängystä juoksemaan, ilman aamupalaa. Tämän jälkeen kroppa onkin erittäin valmis ottamaan vastaan tankkauksen, jota tosin teen tälläkin kertaa maltillisesti. Sen myös päätin, että yhtään geeliä ei lähde tällä kertaa maratonille mukaan. Jää nähtäväksi, miten taktiikka toimii.

unnamed2

Odotan lähtöä ja varsinaista juoksua todella paljon. Jälleen on todettava, miten koukuttava laji tämä on. 🙂 Vaikka odotan jo nyt maratonin jälkeistä taukoa juoksusta, samaan aikaan tiedän, ettei tämä jää viimeiseksi. Luotto omaan kuntoon on tällä hetkellä kohtuu hyvä ja uskon että reissusta tulee huippukiva! Mikä parasta, saamme jälleen jakaa hienon kokemuksen prjctAmsterdam -porukalla. Yksi reissun kivoimmista jutuista, ehdottomasti.

Heitän viimeiset toiveet vielä käden kunnolle ja suuntaan myönteisin ajatuksin ja leppoisin askelin nauttimaan Amsterdamin maisemista. Täytyykin ottaa oikein kaupunkikierros-ajatuksella, sillä en ole aiemmin Damissa ollut. Mikäs sen parempi tapa tutustua kaupunkiin ja katsella maisemia, kuin lenkkarit jalassa!

Peukut pystyyn!!

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

4 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Pari kertaa kaupungissa käyneenä täytyy sanoa, että ihana kaupunki! Toivottavasti reissullanne jää aikaa kaupunkiin tutustumiseen muutoinkin kuin lenkkarit jalassa vaikka ei sekään varmasti ole yhtään huono tapa! Täytyypä laittaa korvan taakse, jos vaikka ensi syksynä lähtisi.
  Paljon tsemppiä vielä kertaalleen! Ja toivottavasti käsi pysyy kunnossa! 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos tsempeistä! 🙂 Amsterdam tai maraton ei näyttänyt meille parhaita puoliaan, mutta täytyy jossain vaiheessa antaa kaupungille kyllä uusi mahdollisuus.

 2. Karoliina kirjoitti:

  Jee! Peukut on todellakin pystyssä sun puolesta, paljon tsemppiä ja onnea myös matkaan! 🙂 Hyvin se menee! Lenkkarit jalassa juosten on kyllä ihan parasta tutustua maisemiin! Nauti menosta ja kepeitä jalkoja ja kivuttomia kilometrejä! 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Kiitos paljon tsempeistä Karoliina! 🙂 Onneksi jumit eivät pahemmin vaivanneet juoksun aikana. Näin jälkikäteen kyllä tuntee juosseensa, mutta ne kivut eivät tunnu missään, olo on sen verran tyytyväinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *