Hae
Juoksujalkaa

Katsaus menneeseen ja suunta tulevaisuuteen

Palautuminen Amsterdamista sujui hyvin. Itse asiassa paremmin ja nopeammin kuin koskaan aiemmin. Muutaman totaalilepopäivän jälkeen palailin treenien pariin, alkuun kevyille lenkeille ja kuntosalille. Nyt tuntuu, että juoksusta on jo sen verran kauan aikaa, että uudet suunnitelmat voi iskeä taas kehiin. 🙂

Juoksukausi oli siis tapahtumien osalta tältä vuodelta tässä. Vähän tyhjä olo ja ikävä juoksukavereita, mutta ilo siitä, että uusia projekteja on luvassa. Tämä vuosi tarjosi älyttömiä kokemuksia juoksun parissa ja ei voi kuin ihmetellä, miten rakas harrastus juoksusta on tullutkaan!

Tänä vuonna ovat enkat paukkuneet niin 10 km, puolimaratonilla kuin maratonillakin. 🙂 Mahtava nähdä kunnon kehittymistä! Ennätykset juoksutapahtumissa tietysti motivoivat, mutta olennaista on ollut huomata kehitys treeneissä ja läpi vuoden. Tänä vuonna oma juoksukunto on selkeästi kehittynyt.

Juoksu on siitä kinkkinen harrastus, että jokainen lenkki on aivan erilainen. Se siitä tekeekin niin koukuttavaa. Vanhoilla onnistumisilla ei voi uhota kovin kauaa vaan on suunnattava kohti uusia tavoitteita. Toisaalta onnistumisista pitää nauttia ja omalla harrastelutasollani en halua tehdä tästä liian vakavaa. Totta kai taustalla on aina ajatus kehittymisestä ja omien ennätysten parantamisesta, mutta ajatus täysin sen ehdoilla että homman pitää olla kivaa. 🙂

Ensi vuodelle on suunnitteilla alustavasti jo parikin reissua juoksun parissa. Näköjään näihin juoksumatkoihin on jäänyt pahasti koukkuun ja siitä tietää suhtautuvasti melko vakavasti lajiin, kun kaikki matkasuunnitelmat pyörivät tällä hetkellä lenkkareiden ympärillä. Toisaalta, voisi sitä pahempiakin koukutuksiakin olla. 😉 Onneksi matkoilla ehtii myös rentoutua juoksun ulkopuolella, joten ei tämänkään nyt tarvitse niin tiukkapipoista olla.

juoksu-ajatukset vuodelle 2015

Puolimaraton/ maraton Praha, toukokuu
Puolimaraton/ maraton Reykjavik, elokuu
Puolimaraton Vantaa, lokakuu

Varmaa ei vielä ole, juoksenko sekä Prahassa että Reykjavikissa kokonaisen maratonin – tai ylipäätään toteutuvatko reissut. Voihan olla myös, että luotan jälleen kotimaisiin vaihtoehtoihin. Helsinki City Runille olen osallistunut jo todella monena vuonna, joten olisi sääli jättää perinne väliin. Myös Helsinki City Marathon kiinnostaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa uuden reittinsä vuoksi. Nämä kuitenkin osuvat päällekäin ulkomaisten vaihtoehtojen kanssa.

Uskon, että voin parantaa puolikkaan aikaani jonkin verran. Syksyn puolimaratonin olen pari vuotta halunnut juosta Vantaalla, joten joskohan se ensi vuonna onnistuisi. Tämän vuoden puolimaratonajan parannus tapahtui vähän vahingossa HCR:lla, joka oli valmisteleva pitkä lenkki Tukholman maratonia varten. Olisi kiva siis yrittää omaa ennätystä vähän enemmän tosissaan. Myös Midnight Run oli sen verran kiva kokemus tänä vuonna, että osallistuminen sinnekin voisi olla harkinnassa. Parasta kaikessa on kuitenkin se, että juoksuinto sen kuin kasvaa ja hyvät suoritukset lisäävät motivaatiota.

Nyt on kuitenkin aika ottaa juoksun suhteen hetki iisisti. Vaikka juoksu kulkee tietysti loppuvuodenkin mukana kuvioissa, varsinaiset treenit aloitan vasta ensi vuoden alussa. Siihen saakka voin taas keskittyä muihin lajeihin. Tänään illalla on suunnitelmissa spinningtunti Eerika Kiutun vetämänä Forever Herttoniemessä, jossa muuten vietetään synttäreiden vuoksi avoimia ovia.

Sinänsä vähän sääli suunnata sisätiloihin, kun ulkona on noin upea sää…

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Markku Lempinen

6 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Mäkin olen lähdössä Prahaan puolikkaalle, tosin Jo maaliskuun lopussa. En malta odottaa, että pääsen tuohon kauniiseen kaupunkiin juoksemaan. Maratonmatkailu on kyllä tosi kivaa.

  • Laura kirjoitti:

   Ai, enpä tiennytkään, että siellä juostaan silloinkin! Ihan parasta reissaamista kyllä nuo maratonmatkat 🙂 Hyviä treenejä!

 2. Karoliina kirjoitti:

  Heippa Laura! Tää oli kiva postaus lukea!:) Mulla on ollut aika samantyyppinen hieno juoksuvuosi kuin sullakin, ja enkat on tulleet kaikilla matkoilla! Ne on ollut hienoja hetkiä, ja tuoneet tosi paljon lisää motivaatiota juoksuun, mutta oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa, että pääasiassa juoksun pitää vain olla kivaa! Makeita juoksusuunnitelmia sulla on jo ensi vuodelle!! 🙂 Noi ulkomaan reissut etenkin vaikuttaa tosi kiinnostavilta..Mä vielä palaudun hetken viimeisimmästä, ja alan sitten suunnittelemaan ensi vuoden juoksuja 😉 Mennään hei yhteislenkille joku kerta? 🙂 Kivaa loppuviikkoa!

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Kiitos 🙂 Näitä yhteenvetoja on kiva kirjoitella, kun jotenkin itsellekin hahmottuu vuoden tekemiset. Ja paljon onnea vielä sun viimeisimmästä superajasta ja ennätyksestä maratonilla, aikamoinen suoritus vielä tähän syksyyn! 🙂 Ois tosi kiva mennä lenkille yhdessä, otetaas suunnitelmiin! 🙂 Mukavaa perjantaita ja rentoa viikonloppua!

 3. Noora kirjoitti:

  Vantaalla paukkuu enkat helposti. Suosittelen erityisesti puolikasta. Tiedät kyllä itsekin että puolikkaan aika ei ole missään suhteessa muihin juoksuihin. Siinä on melkein vartti liikaa. Maantiecupissa menis varmaan talvella virallinen kymppikin alle 50… Eikö joku talvijuoksu sopis kuvioon 😉

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentista 🙂 Näin olen kuullut ja Vantaa osuu muutenkin hyvään ajankohtaan. Puolikasta siellä mietinkin. Haha, mietin juuri tekstiä kirjoittaessa, että noinkohan vaan seuraava juoksutapahtuma on vuorossa vasta keväällä… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *