Hae
Juoksujalkaa

Superfoodia ja supertreeniä

Superfoodit ovat aihe, jonka ympärillä pyörii monenlaista kommenttia ja näkemystä. Lähes yhtä kuuma aihe, kuin ruokavalio noin ylipäätään. 😉 Osa on täysin ehdoton niiden käyttäjä, toinen taas hymähtelee ”kaiken maailman chia-siemenille ja mulperimarjoille” ja sitten on se kolmas porukka, johon itse tunnen kuuluvani.

Suhtaudun avoimin mielin ja innolla ruokaan, ravitsemukseen ja ruokavalioon. Kiinnostaa kovasti, mitä ja millaista ruokaa suuhuni laitan ja yritän myös tehdä mahdollisimman hyviä valintoja sen suhteen. Superfood on sinällään markkinoinnin termi, mutta voisiko tuotteista oikeasti olla jotain hyötyä energisyyteen ja vaikkapa treenitehoon?

cocovi

Kävin eilen tutustumassa Cocovin pop-up myymälään, joka on Unioninkatu 25 Helsingissä avoinna 25.1.2015 saakka. Olen itse päässyt tutustumaan mm. Cocovin tuotteisiin jo pidemmän aikaa, testannut erilaisia superruokia niin heiltä kuin muiltakin merkeiltä ja myös itse lisännyt tietoisuutta niihin liittyen. Osa on jäänyt jatkuvaan käyttöön, osa ei.

IMG_9889

IMG_9890

IMG_9893

Uskon, että suurin epäilys monella johtuu siitä, että ei ole välttämättä tietoa, mitä näillä kaikilla psylliumeilla ja vehnänorasjauheilla pitäisi tehdä. Miksi käyttää niitä tai miksi kukaan haluaisi juoda kammottavan makuista vihermössöä heti aamutuimaan?? Näin ehkä itsekin ajattelin aikoinaan, mutta nykyään superfoodit alkavat olla minulle jo melko tuttuja ja heittelen sujuvasti marja-/ hedelmäsmoothien sekaan erilaiset jauheet sekä puuron sekaan siemenet ja kuivatut marjat. Ja toisaalta, kaikkien ei tarvitse käyttää yhtään superfoodia elämänsä aikana ja voi silti elää ihan onnellisen elämän. 😀 Valintoja, valintoja.

Oli sitten kyse superfoodeista tai ei, mielestäni jokaisen vähääkään omasta hyvinvoinnista välittävän, kannattaisi uhrata pari ajatusta siihen, mitä ruokaa suuhunsa laittaa. Yleisesti käytettynä esimerkkinä; kannattaa valita sen vaaleamman salaatin sijaan se tummemman vihreä vaihtoehto tai sokerisen mehukeiton sijaan laittaa oikeita marjoja sinne smoothien sekaan. Vähemmän säilöntä- ja lisäaineita ja enemmän tervellisempiä valintoja.

Kyse on enemmänkin avarakatseisuudesta uusia makuja ja tapoja kohtaan, vaikkapa sitten niitä goji-marjoja tai maca-jauhetta ajatellen. Jos ne eivät itselle maistu tai homma ei toimi, kannattaa vaihtaa johonkin toiseen tai jättää kokeilu siihen. En kuitenkaan näkisi pahana, että kokeilee. 🙂

IMG_9888

IMG_9905

Cocovi tarjoaa mielestäni ”helpon” tien superfoodien maailmaan, jos halukkuutta löytyy. Tuotteista löytyy valmiiksi mietityt mixit, joita ei tarvitse kuin lisäillä oman ruokavalion sekaan ja tehdä siitä samalla ravintorikkaampaa. Tai sitten homma voi lähteä täysin käsistä ja jauheet, marjat ja siemenet valtaavat keittiön – vievät koko käden, kun oli tarkoitus antaa vain pikkusormi. 😉 Eikä se väärin ole. Kyllä sitä turhempaakin puuhaa keksii, kuin omasta hyvinvoinnista ja ravitsemuksesta huolehtiminen! Itse tasapainottelen siellä jossain rajamailla, mutta ajatuksena on syödä itselle parasta ravintoa, ei vain polttoaineen tavoin syödä jotain.

tfw treenit

Toinen juttu on sitten tuo treenipuoli, johon saimme hyvän herätyksen TFW Helsingin Petrin ja Johanneksen toimesta. En tiedä, mistä johtuu tämä energisyys tällä hetkellä. Hyvin jaksoi eilen painaa pitkää päivää ja hymy huulilla juoksin illalla lumipyryssä kotiin. Sama homma tänään, treenitkin luisti erinomaisesti. Syytän superfoodeja! 😉

p.s. Loppuun vielä välipala tältä päivältä: turkkilainen jugurtti marjoineen näyttää äkkiseltään viattomalta, mutta sisältää jos jonkinlaista superfoodia. Ja oli vielä todella hyvää.

IMG_9925

IMG_9926

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Krista kirjoitti:

    Täällä toinen pikkuhiljaa superfoodeihin hurahtanut ja supermixiä löytyy tämän(kin) aamun puurosta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *