Hae
Juoksujalkaa

​Vuosi 2015 – paljon muutakin kuin juoksua, mutta ainakin juoksua!

Vuosi 2015 on jo pitkällä. Tuntuu jopa vähän pelottavalta ajatella, että pian on jo helmikuu ja seuraava oma tähtäin juoksun suhteen kurkistelee jo ihan kulmilla. Heti toukokuun alussa.

En olekaan aiemmin juossut maratonia keväällä, aina aikaisintaan kesäkuun alussa eli Tukholmassa. Tämä tietysti asettaa harjoittelulle vähän erilaiset asetelmat, sillä kunnon ja harjoitusten kannalta otollisin ajankohta on varmasti syksyllä. No, ehkä silloin sitten toinen. Tänä vuonna jää myös kevään vakio eli HCR valitettavasti Prahan takia väliin.

IMG_9965

IMG_9966

juoksutavoitteita

Prahaan lähden kuitenkin juoksun lisäksi myös lomailemaan. Pieni keväinen reissu tekee varmasti terää ja totta puhuen, enemmän olen tällä hetkellä selaillut mm-lätkäohjelmaa kuin tutkaillut maratonin reittikarttaa… Toki, en ole muutenkaan karttaihminen ja mielestäni kylmiltään on muutenkin helpompi juosta, kun ei tiedä mitä tuleman pitää. 😀 Tiedän, että tämä ei ole kaikkien mielestä ihan järkevää, varsinkaan jos tavoitteena on paras mahdollinen suoritus.

Mitä tulee vuoden muihin juoksutavoitteisiin, kesällä tai syksyllä haluan juosta puolimaratonin. Kesäkuun alussa juostava Helsinki Half Marathon voisi olla otollinen, mutta aika näyttää, miltä tuntuu maratonin jälkeen. Juoksu kerrallaan.

IMG_9967

Hiljalleen pitäisi aloittaa tavoitteellisempi juoksuohjelma ja ensimmäisen pidemmän lenkin juoksinkin eilen sunnuntaina. Periaatteessa 17 kilometriä sujui ihan hyvin, mutta toisaalta, onneksi se oli ensimmäinen pitkä lenkki. 😉 Pitkät lenkit ovat siis takaisin viikko-ohjelmassa ja oikeastaan jo odotan tulevaa sunnuntaita. Paras päivä pitkälle lenkille, koska silloin on parhaiten aikaa tehdä harjoitus rauhassa.

Maratonharjoittelun ohella myös kaksi ryhmäliikuntatuntia pysyvät jatkossakin ohjelmassa, salitreenit sen sijaan jätän suosiolla juoksun varjoon helmi-maaliskuussa. Tiistain/ lauantain RPM tunti ja perjantain BodyAttack Forever Herttoniemessä ovat viikon kohokohdat ja osaltaan tukevat myös juoksuharjoittelua.

IMG_9998

Vaikka tuleva maraton on jo 6. laatuaan, arvokasta sparrausapua ohjelman suunnitteluun saan onneksi tarvittaessa Joonakselta. Aikalailla yhtenäiset näkemykset meillä onkin ohjelman suhteen. Toiveena on, että lokakuun Amsterdamin juoksusta on vielä jotain rippeitä jäljellä juoksukunnosta, ettei tarvitse ihan alusta aloittaa. Kuitenkin heti helmikuusta alkaen mennään aika täysillä kilometrien keräilyn ja juoksutreenien suhteen. Tässä ei ole paljon aikaa hissutteluun, toukokuu on yllättävän lähellä!

IMG_0028

Vuosi 2015 pitää sisällään todella paljon muutakin kuin juoksua – mutta ainakin sitä juoksua! Tältä vuodelta odotan poikkeuksellisen paljon, niin liikunnallisten kuin muidenkin asioiden suhteen.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *