Hae
Juoksujalkaa

Kestävyyttä maratonmatkailuun

Koska tilanne on edennyt siihen, että kaikki omat matkat suuntautuvat nykyään näköjään maratoneille, myös vaatimukset matkustukseen ovat lisääntyneet. Tässä omaa kestävyyskuntoa harjoitellessa katse kääntyy myös matkalaukun toimivuuteen ja kestävyyteen. Haussa onkin (maraton)matkailuun soveltuva kestävä ja riittävän tilava laukku. Yksi matkalaukkumerkki nousee itsellä vahvimmin mieleen: Rimowa.

IMG_0239

IMG_0235-1

Kuten reissuille yleensä, etenkin maratonmatkoille täytyy mahtua mukaan paljon varusteita. Itsellä mukana aina vähintään kahdet vaihtoehtoiset juoksukengät ja -vaatteet sekä lisäksi tietysti normaalit kaupunkimatkailuun soveltuvat kengät ja vaatteet.

Ensimmäiseksi kriteeriksi nousee tilavuus, mutta sen lisäksi kestävyys, toimivuus ja pakattavuus. Arvostan myös laadukuutta sekä tukevuutta laukkua liikuteltaessa. Pyörien täytyy olla riittävän isot ja rullaavat sekä vetokahvan kestävä ja tukeva. Totta kai lisäksi tyylikkäästä ulkonäöstä saa plussaa.

IMG_0236

Olin mukana Rimowan uuden ONYX-malliston lanseeraustilaisuudessa. Mallisto on kehitetty lähinnä businessmatkailuun, mutta laadukkuuden ja kestävyyden ansiosta toki mihin vaan matkustukseen, joka vaatii matkalaukulta hieman tavallista enemmän. Laukkua oli esittelemässä omasta käytännön kokemuksestaan, paljon matkustava, stylisti Teri Niitti.

IMG_0228

IMG_0229

IMG_0230

IMG_0231

rimowa Onyx

ONYX-mallistossa on kiinnitetty vielä entistä enemmän huomiota tyylikkääseen ulkonäköön sekä nahkaisilla yksityiskohdilla sekä mm. alumiinikehyksellä, joka tuo jäykkyyttä ja vahvistaa liikettä sivuttaissuunnassa. Alumiinisten pyörien ansiosta liikkuvuus on omaa luokkaansa ja teleskooppikahva on käytössä tukeva.

Rimowan aikoinaan matkalaukkuihin tuoma, kestävä polykarbonaatti on materiaalina tällä hetkellä muillakin merkeillä laajasti käytössä. Eipä ole sattumaa, että samaa materiaalia käytetään laajalti myös lentokone- ja ajoneuvotellisuudessa. Erityisen polykarbonaatista tekee sen keveys sekä sitkeä, kestävämpi ja joustavampi materiaali. Polykarbonaatti on myös helppo pitää puhtaana matkustuksessa, jolloin ruumassa tai muuten vaan matkan varrella tulleet liat on helppo pyyhkiä pois.

Valtaosin käsityönä valmistettavien laukkujen laadusta kertoo myös 5 vuoden takuu.

IMG_0218

IMG_0222

Oikein mielelläni pakkaisin maratonvarusteet Rimowaan jo seuraavalle etapille Prahaan toukokuussa! Reissu onkin nyt kokonaisuudessaan varattu, kun tällä viikolla suunnittelu nytkähti eteenpäin ja ostimme myös lennot ja majoituksen tälle kaupunkilomalle.

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *