Hae
Juoksujalkaa

Ystävänpäivälenkki ja -menu

Ystävänpäivää vietettiin lenkin, saunan ja hyvän ruoan merkeissä tyttöjen kanssa. Lenkin pituudeksi tuli lopulta 14 kilometriä, joka tuntui raskaan profiilin takia huomattavasti pidemmältä.

2

Maaston mäkisyyden huomasi toki jo lenkin aikana, mutta varsinkin seuraavana aamuna. Yllättävät kohdat jaloista kipeänä! On se hyvä vaihtaa välillä maisemaa, että saa vaihtelua omiin lenkkireitteihin ja –maastoihin. Muuten kilometrit vaihtuvat ripeään tahtiin porukassa jutellessa. Loistava konsepti, joka sisältää aina urheilua, ruokaa ja illanviettoa. Illan menu oli jälleen mietitty tarkkaan. 😉

Lenkin jälkeen

Alkupalat

 • palauttava lenkkismoothie
 • kylmäsavulohinapit
 • avocado-hapankorput

4

3

…ja saunan jälkeen:

Pääruoka

 • bataattiburgerit (joka blogin vakkari!)

5

Jälkiruoka

 • Marianne-puolukkarahka

6

Koska lenkin pituus oli kuitenkin 14 kilometriä ja jalat sunnuntai-aamuna tukkoiset, päädyin pitkän lenkin sijaan tekemään lyhyen, palauttavan aamutreenin: 20 minuuttia lämpöä+ 7x20sek vedot + 20 min loppuverryttely. Niin upea sää, että olisi kyllä ollut täydellinen pitkän lenkin päivä myös.

7

8

IMG_0415

Voi että tätä kevättä! Oon joka vuosi yhtä innoissani, tekisi mieli olla koko ajan ulkoilemassa ja kuvaamassa aurinkoa. 😀 Lenkin jälkeen oli pakko päästä uudelleen ulos päiväkävelylle ja -kahville mahtavan sään takia.

Ulkoilut palauttivatkin jalat vetreämpään kuntoo ja ne tuntuvat taas normaaleilta. Tänään jalat saavat vielä lepopäivän liikunnasta, mutta muuten viikon liikunnat ja lenkit on jo suunniteltu valmiiksi. Tulevana sunnuntaina siintää mm. 20 kilometrin lenkki.

9

IMG_0423

Oikean jalan akillesjänne vihoittelee hieman tällä hetkellä, joten katse on käännettävä Tuukan suuntaan. Olisin enemmän huolissani, jos vaiva ei olisi ennestään tuttu. Nimittäin aiempinakin talvina on ollut havaittavissa samaa vaivaa. Juosta pystyy kyllä hyvin, mutta etenkin lauantain mäkisen lenkin loppupuolella kipua tuntui melko paljon. Olen yrittänyt suojata nilkat kylmältä, mutta ehkä juoksuasento on sitten sen verran erilainen talvisella alustalla, että kipuja syntyy. Hyvä syy laittaa hieronta-varaukseen, on ollut mielessä muutenkin…

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

4 kommenttia

 1. anon kirjoitti:

  Kuinka lujaa juoksit vedot, tai mikä on nopeusero palauttavan/avaavan vedon ja ”oikean” vetotreenin välillä?

  • Laura kirjoitti:

   Nämä palauttavat vedot ovat itsellä sellaisia rentoja spurtteja pitkän lämmittelyn jälkeem, joissa en niinkään katso vauhteja. Lyhyt, rennolta ja suht kevyeltä tuntuva rullaava veto, jonka tarkoitus on palauttaa, ei jumittaa. 🙂

 2. Oona kirjoitti:

  Hei!
  Osaatko neuvoa vasta liikkumaan alkanutta. Minulta on tavallaan juokseminen kielletty sairauden takia mutta kovasti tahtoisin liikkua. Kävellä saa niin paljon kuin jaksaa, tuo tärähtely mikä juoksussa tulee niin on se haitta siis. Millaisia kenkiä lähtisit suosittelemaan? Kävelykengät on usein raskaat ja kuumat sekä myös erittäin rumat. 😀 Olen kuitenkin alle 25 joten jotain pirteyttä elämään olisi kiva saada kengistä. Hyvännäköiset sekä mukavat jalassa/tukevat ja kevyet kengät näyttäisi olevan joko a) sisäpelikengät b)juoksukengät tai c)crosfit kengät. Pilaanko jalkani jos ostan jotkut näistä reippaaseen kävely tarkoitukseen?

  Tuntuu että osaat paremmin kuin esim intersportin myyjät 😉
  Kiitos avusta jos kerkiät vastailemaan! 🙂

  • Laura kirjoitti:

   Moikka! Itse käytän kävelylenkeillä aina juoksukenkiä. Parempi vaimennus, istuvuus ja rullaavuus (tärkeitä ominaisuuuksia kävellessä myös). Juoksukengät ovat myös hengittävät ja kevyet jalassa. Tosiaan myös väri- ja muotoiluskaala paljon laajempi, joten varmasti löytyy jokaiselle parhaat mahdolliset kengät ja kaunein ulkonäkö. Suosittelen kokeilemaan juoksukenkiä monilta eri merkeiltä, jalassa kyllä tuntee, mitkä kengät sopivat parhaiten omaan jalkaan.

   Aurinkoisia kevätreippailuja! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *