Hae
Juoksujalkaa

Käynnissä sporttihiusten tehokunnostustalkoot!

Eipä tarvitse olla kummoinen Sherlock arvatakseen, että hiuksia jatkuvasti pestessä, raidoittaessa ja kähertäessä, ne saattavat ajautua hieman huonoon kuntoon. Etenkin näin kesän jälkeen hiukset kaipaavat erityistä kosteutusta ja hoitoa, vaikka aurinko ei menneenä kesänä ihan päivittäin porottanutkaan.

Omat sudenkuopat puolipitkien hiusteni kanssa lienevät: liian usein toistuva pesu (syytän treenejä!) sekä n. 7-8 viikon välein laitettavat raidat. Pesun jälkeen kuivaan aina hiukset ja silloin tällöin (jos jätän ne auki, suoristan sillä-ei-niin-turvallisella-raudalla-ja-lämpötilalla). Ja sitten se jatkuva ponnarilla tai sykeröllä pito, joka katkoo hiuksia tehokkaalla tahdilla…

Olemmekin aloittaneet I-lo Helsingissä hiusteni kunnostustalkoot uudella L’Oréal PRO FIBER hiustenhoitosarjalla.

pro fiber

all_products_black

Kuva: www.profiberhair.com

Sarja on jaoteltu kolmeen eri värikoodiin, jotka kertovat hiusten herkistyneisyysasteen. Punaiset RECTIFY -tuotteet ovat hoitoasteeltaan kevyimpiä, antavat suojaa ja sopivat luonnollisille hiuksille. Korjaavat siniset RESTORE -tuotteet ovat tarkoitettu hiuksille, joita on käsitelty jonkun verran. Violetit RECONSTRUCT -tuotteet ovat kaikista jälleenrakentavimpia ja toimivat erittäin herkistyneissä hiuksissa.

Kampaaja Anu teki hiuksistani arvion, jossa määrittyy hiusten paksuus ja herkistyneisyysaste. Hän päätyi lopulta kohdallani tuohon siniseen RESTORE -sarjaan violetin sijaan. Tämän jälkeen kampaajalla tehdään hiuksiin hoitokäsittely, joka suojaa, korjaa ja jälleenrakentaa hiuksia. Hoidon jälkeen hiuksissa pitäisi olla saman tien mullistava tunne ja näky. En myönnä, että mitään niin mullistavaa olisi tapahtunut, mutta hiukseni toisaalta tuntuvat aina hyviltä I-lossa käynnin jälkeen.

IMG_3007

IMG_3008

kotihoito

Hoito perustuu kuitenkin suurilta osin kotihoitoon, jossa hoitoa pidetään yllä kampaamokäyntien välissä. Sain testiini vihreään sarjaan kuuluvat sampoon, hoitoaineen sekä tehohoidon. Vihreän sarjan tuotteet ainakin ovat todella hyväntuoksuisia ja niissä tuoksuvat pioni, iiris ja santelipuu.

Sampoolla ja hoitoaineella pestään jokaisella pesukerralla hiukset normaalisti. Mielestäni hiukset jäävät napakan ja ilmavan tuntuisiksi pesun jälkeen, eivät liian liukkaiksi. Joka neljäs pesukerta hiuksiin levitetään tehohoito, jonka annetaan vaikuttaa hiuksissa n. 5 minuuttia. Helppoa kaikilta muilta osin, paitsi että pientä tarkkuutta viikottain vaatii, että pysyy laskuissa mukana. 😉

Tehohoidon jälkeen hiukset tuntuvat todella hoidetuilta. Eivät edelleenkään liian liukkailta, kuten joidenkin tehohoitojen jälkeen hiukseni ovat tupanneet tuntumaan, mutta selvä ero normaaliin pesuun verrattuna. Hiukset tuntuvat myös jotenkin täyteläisiltä.

Sen olen kuitenkin huomannut tehohoitopesujen jälkeen, että hiukset rasvoittuvat nopeammin, joten seuraavaa pesua ei voi odotella kolmea päivää.

IMG_3026

FullSizeRender-1

IMG_3028

IMG_3741

Pari viikkoa (ja pari tehohoitokertaa) on vielä kotihoitoa jäljellä ja sen jälkeen pääsen Anun luo tutkailemaan, mitä vaikutuksia ammattilaisen mielestä on hiuksiini ollut. Omasta mielestäni hiukset tuntuvat päivä päivältä parempikuntoisilta ja etenkin kiiltoa on ollut havaittavissa.

Niin tai näin, hiusten huomioiminen noin ylipäätään on alkanut kiinnostaa. Tämän tehokunnostusjakson lisäksi, olen tehnyt seuraavia muutoksia omiin hiustenhoitorutiineihin:

  • en pese hiuksia joka päivä tai välttämättä edes joka toinen päivä
  • käytän hiuksissa lämpösuojaavia tuotteita
  • käytän latvoissa hoitavia öljyä
  • pidän hiuksia myös auki (kiitos hyvien muotoilutuotteiden)
  • hankintalistalla on turvallinen muotoilurauta (GHD)

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *