Hae
Juoksujalkaa

Rutiinia vai huippuhetkiä?

Syksyisin tulee jotenkin sellainen tunne, että päivät rullaavat omia menojaan ja tuntuvat syksyn pimetessä arkisen samanlaisilta (herätys-töihin-treenit-nukkumaan-herätys-töihin-treenit-nukkumaan jne.). Päivät ovat lyhyitä, energiat vähissä ja ajatus ainoastaan tulevassa, kaukana siintävässä kesässä. Viikot kuluvat, kunnes herää siihen, että valoisuus lisääntyy, päivät pitenevät, kesä on ovella ja voi taas alkaa murtaa näitä rutiineja.

Ei kai näin ei ole tosiasiassa!? 😀

arjen huippuhetket

Pakko sanoa, että suorastaan nautin oman arjen rullaavuudesta juuri tällä hetkellä. Arjen  ei tarvitse ei saa (!) olla sellaista naama harmaana vääntämistä vaan siitä on pyrittävä tekemään mahdollisimman hyvää ja toimivaa, koska siitä koostuu suurin osa elämästämme. Sen sujuvuuteen voi jokainen itse vaikuttaa, eikä muutosta voi oikein keneltäkään muulta vaatia.

Olen itse parin vuoden ajan keskittynyt siihen, että elän hetkessä mahdollisimman paljon, arkisista asioista nauttien. Jos joku elämän osa-alue ei tunnu hyvältä, pyrin muuttamaan sen tai ainakin ottamaan tarkempaan tarkasteluun. En murehdi tulevaa, enkä haikaile menneitä vaan yritän saada kaiken irti nykyhetkestä. Se on avannut aivan erilaisen tavan elää ja nauttia, vaikkakaan muutos ei ole ollut itsestäänselvyys vaan se on vaatinut työtä.

Mitä tulee treeneihin, nautin myös siitä että ne ovat säännöllisesti mukana arjessa. Se auttaa myös muilla elämän osa-alueilla pysymään virkeänä ja jaksamaan paremmin. Viikkorytmi töiden, treenien ja vapaa-ajan kanssa on saavuttanut jotenkin täydellisen tasapainon meidän perheessä ja yhteistä aikaa myös spontaanille tekemiselle jää. Niille arkisille huippuhetkille.

En pidä ajatuksesta, että lusitaan päiviä tai viikkoja odottaen esimerkiksi viikonloppua, lomaa, kesää tai muuta tulevaa. Yllättävän hienoja hetkiä voi sovittaa ihan vaan vaikka maanantaihin, tiistaihin ja mieluiten jokaiseen päivään – niin halutakseen. Ei vaadi rahaa tai muutenkaan isoja urotekoja, vähän suunnitelmallisuutta, halua ja pilkettä silmäkulmaan ainoastaan.

***

Pakko myöntää kyllä, että tällä hetkellä katse on jo vähän tulevassa. Huomisen jälkeen jään nimittäin lomalle ja edessä siintää reissu lämpöiseen!! Muuten tällä viikolla olen intoillut mm. eilisistä kaalikääryleistä, pannarista, hapankorpuista sekä tämän illan tulevista treeneistä eli aika arkisilla ilonhetkillä mennään. 😉

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

Kuvat: Markku Lempinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *