Hae
Juoksujalkaa

Talvijuoksut korkattu!

Ai että, kun eilinen lenkki maistui! Juoksin oikeastaan ensimmäistä kertaa talvisessa säässä tänä vuonna ja keli tuntui todella raikkaalta, vaikka asteita taisi olla -0,5. Tuntui niin mukavalta vetäistä juoksukengät jalkaan ja suunnata ulkoilmaan työpäivän jälkeen. 11 kilometriä tuntui muutenkin kevyeltä, joten muutaman viikon juoksutauko oli näköjään tehnyt tehtävänsä.

IMG_5291

berliinin puolimaraton

Tuossa flunssaillessa ja juoksutaukoa pitäessä, ilmoittauduin Berliinin puolimaratonille ja juoksusuunnitelmat on alkavan vuoden osalta asetettu. 🙂 Näyttää olevan rapiat 15 viikkoa siihen tapahtumaan aikaa. Puolimaraton onkin se, johon haluan keskittyä ja tässä vaiheessa maratonille ilmoittautuminen tuntuu todella kaukaiselta idealta. Ehkä joskus taas.

Tulevasta juoksusta olen enemmän kuin innoissani! Syksylle suunniteltu Vantaan puolikas kuivui kasaan sairastelun vuoksi, joten nyt täytyy pitää peukut pystyssä, että pääsen vihdoin juoksemaan tuon puolikkaan. Tällä kertaa kevätreissun yhteydessä Berliinissä, ei hassumpaa!

IMG_5268

talvijuoksu

Huomasin muuten jälleen eilen, että nämä ovat niitä aikoja, kun kylmään ilmaan tottumattomuutta lenkeille on vaarana pukea aivan liikaa vaatetta. Eilen ensimmäistä kertaa jalassa olleet 2 XU Hyoptik Thermal kompressiotrikoot sekä KariTraan kerrastonpaita yhdistettynä takkiin riitti hyvin.

Yleensä hyvä merkki oikeasta talvijuoksupukeutumisesta on, että lähtiessä on hieman kylmä. Eniten tarkkuutta kannattaa käyttää pään, kaulan, sormien sekä nilkkojen lämpimänä pitoon. Enpä tiedä mitään hirveämpää kuin juosta liian paljon vaatetta päällä. No, ehkä toimimattomilla varusteilla tai hankaavilla kengillä juokseminen. Ei kannata koittaa mitään edellä mainituista. 😀

Raikkaita talvilenkkejä toivoo,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth Instagramissa

2 kommenttia

  1. Elisa kirjoitti:

    Heippa! Täälläkin nautitaan lumella juoksemisesta <3 Miten pidät nilkat lämpimänä? Käytätkö talvella ohutta villasekoitesukkaa vai normaalia treenisukkaa? Olen varustautunut sinun tapaan, mutta juoksen nilkat vilkkuen kun sukan varsi on lyhyt ja treenihousu nousee hieman ylemmäs…

    • Laura kirjoitti:

      Heippa! Täällä ei ihan vielä lunta ole, mutta toivottavasti pian 🙂 Käytän säärystimiä. Olen ostanut omani ihan Lindex/H&M:lta ja niiden lisäksi käytän normaaleja treenisukkia (joissa kyllä melko matalat varret yleensä). Välillä käytän myös kompressiosukkia trikoiden kanssa, jolloin nilkat ja toisaalta pohkeetkin pysyvät lämpöisinä 🙂 Mukavia talvilenkkejä sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *