Hae
Juoksujalkaa

Treenikatsaus vuoteen 2015

Vuoden loppuminen saa aikaan sen, että on mukava pysähtyä ja katsoa aikaa hieman taaksepäin – niin liikunnan saralla kuin muussakin elämässä. Arvioida mennyttä ja sen jälkeen taas aloittaa uusi vuosi kuin puhtaalta pöydältä.

juoksu maistuu

Tammikuu: juoksukilometrejä 80,51 km

Helmikuu: juoksukilometrejä 109,21 km

Vuosi 2015 oli kokonaisuudessaa erinomainen ja erityinen. Liikunnan näkökulmasta se piti sisällään yllättävän vähän mitään liikuntatapahtumia tai sen suurempia tavoitteita juoksun suhteen.

Alkuvuosi meni pitkälti harjoitellessa huhtikuun Prahan maratonille. Reissusta jäikin hyvin positiivinen maku suuhun, mutta maratonin jälkeen totesin, että nyt on aika pitää taukoa maratonharjoittelusta.

Juoksu maistui ja maistuu toki, mutta pidemmät matkat saivat jäädä tauolle.

Maaliskuu: juoksukilometrejä 160,24 km

IMG_1760

Huhtikuu: juoksukilometrejä 152,79 km

IMG_1847

Toukokuu: juoksukilometrejä 116,42 km (Prahan maraton 3.5.2015)

F0560FBF-B6AB-42C4-8A3D-A84B41E7CC69

kesäheimoa ja kuumeilua

Kesä treenailtiin Kesäheimon kanssa ja elokuussa osallistuin mm. Helsinki Midnight Runiin. Siitä into kasvoi kohti syksyä tähtäämään lokakuun Vantaan puolimaratonille.

Puolimaratonennätyksen tavoittelu jäi kuitenkin jälleen, sillä sairastelu esti osallistumisen viime hetkillä. Siinä kuumeillessa päätinkin tehdä ”uuden aluevaltauksen” ja ilmoittauduin ensi helmikuun Finlandiahiihtoon. Sukset ovat toistaiseksi pysytelleet visusti varastossa, mutta nyt maisema näyttää jo lupaavan valkoiselta…

Kesäkuu: juoksukilometrejä 82,99 km

Heinäkuu: juoksukilometrejä 60,25 km

IMG_1662

Elokuu: juoksukilometrejä 124,21 km (Midnight Run)

sali- ja kotitreenejä

Joulukuussa ilmoittauduin Berliinin puolimaratonille ja siitä taas pieni syksyinen juoksutauko sai armottoman motivaatioruiskeen. Koska siihen saakka en treenannut mitään etappia varten, tuntui että en treenannut ollenkaan. Siihen lisäksi viikon aurinkoloma ja päälle flunssasta johtuva sporttitauko, saivat tarkastelemaan treenien tilaa.

Kyllä ihmisen mieli on kumma, sillä liikuntakertoja on syksyn mittaan kerääntynyt ihan mukavasti. Sali- ja kotitreenit ovat olleet myös tänä vuonna tiiviisti ohjelmassa mukana, mutta olo on tuntunut ihmeen laiskalta. 😀

 Syyskuu: juoksukilometrejä 94,34 km

unnamed6

Lokakuu: juoksukilometrejä 87,05 km

Kun katselen treeniyhteenvetoa, siitä on huomattavissa toki nämä notkahdukset ja treenitauot (jotka muuten tekivät lopulta enemmän kuin hyvää!). Oma kroppa ja mieli ovat vaan sen luonteisia, että ne vaativat säännöllistä liikuntaa ja myös kokonaisvaltaisempia tavoitteita. Jos näitä ei jostain syystä pääse toteuttamaan, syntyy turhautunut olo. Ja nyt en puhu mistään yhden tai kahden päivän tauoista. Lepopäivistä olen jo aikaa sitten alkanut pitää huolta.

Marraskuu: juoksukilometrejä 75,81 km

Joulukuu: juoksukilometrejä 39,63 km.

yhteenveto

Olen vuoteen 2015 äärimmäisen tyytyväinen. Nyt kun sitä jälkikäteen tarkastelee, on helppo huomata kuinka treenien monipuolisuus ja rytmitys säilyy sekä viikko- että vuositasolla. Liikkuminen on sekä suunnitelmallista ja hallittua, ei ole tarvetta säntäillä sinne tänne.

Olen huomannut, että tyypillisesti alkuvuosi, kevät ja alkusyksy ovat juoksupainotteisia. Syksyn edetessä innostun aina hieman enemmän salitreeneistä ja tykkään tehdä hieman voimapainotteisempaa treeniä. Silloin juoksu on hieman syrjemmässä, mutta toki mukana. Niin oli tänäkin vuonna, paitsi että upea syksy sai lähtemään ilomielin lenkille.

Joulukuu sinällään ei ole mitään kaunista katseltavaa treenien osalta. Treenit ovat olleet vähissä loppuvuotta kohden, mutta vielähän tässä on pari päivää aikaa…

Juoksukilometrejä kertyi siis vuonna 2015 (tähän mennessä) yhteensä 1190,39. (Tässä ei ole mukana juoksumatolla juostuja kilometrejä.) Totta kai tässä pitää tasalukuun päästä, joten tuon vajaan kymmenen kilometriä nakuttelen heti huomenissa. 🙂

Kepeitä loppuvuoden lenkkejä sekä reippaan liikunnallista uutta vuotta,

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth instagramissa

2 kommenttia

  1. JJ kirjoitti:

    Näitä blogeja on ollut kiva lukea vuoden ajan. Itse olen saanut huimasti puhtia kauttanne juoksemiseen, pyöräilyyn ja muuhunkin liikuntaan. Pakko lepoakin on tullut, mutta siitä on huomannut kuinka tärkeä osa liikkumisessa se on. Kiitos! Jatkakaa inspiroimista ja innovointia.

    • Laura kirjoitti:

      Kiitos kommentista, tosi kiva kuulla! 🙂 Mukavia loppuvuoden liikuntoja sinne ja ensi vuoteen jälleen uudella innolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *