Hae
Juoksujalkaa

Kampaamokäynnin yllättävä käänne

Olen aika monen monta vuotta istahtanut kampaajan tuoliin sanoen: ihan vähän latvoista pois ja vaaleat raidat. 😀 Hiukset ovat olleet vaaleat ja puolipitkät kauan. Tavoitteena on ollut kyllä kasvatella niitä hieman pidemmiksi, mutta jostain syystä ne eivät oikein tunnu kasvavan vaan ovat jumahtaneet tuohon puolipitkään pituuteen. Juttelin asiasta I-lo Helsingin Anun kanssa ja siitähän se idea sitten lähti…

Laitetaan hiustenpidennys ja hiukset kasvavat haluttuun pituuteen kuin huomaamatta! 😀 Alkuun idea kuulosti todella vieraalta ja kaukaiselta, mutta tietysti se alkoi houkutella, hetken asiaa pureskeltua. Vielä kun Anu lupasi uudet hiukset ennen uutta vuotta ja sopivasti sain ajankin juuri ennen uudenvuoden aaton ystävien häitä. Ei tarvitsisi itse miettiä juhlakampausta vaan hän kähertäisi hiukset puolestani. Kuinka kätevää!

Tyviväri alkuun vaikuttamaan. Omat hiukseni ovat varsin moniväriset raitojen vuoksi, joten pidennyksiäkin oli varattu kolmea eri sävyä, yhteensä 1,5 punttia. Hius on Bp Hairin korkealaatuista hiusta, jota ei ole värjäyksen lisäksi muuten kemiallisesti käsitelty. Mielestäni lopputulos näytti väriltään todella luonnolliselta ja hiukset sulautuivat täysin omaan väriini.

IMG_5866

Jos totta puhutaan, tämä pidennys ei ollut minulle ensimmäinen kerta. Kaukaisina nuoruusvuosina kasvatin hiukset polkkapituudesta puolipitkiksi juuri pidennyksillä. Silloin ne olivat kunnon kuumaliimalla tehdyt pidennykset, joiden laittoon meni parisen tuntia. Niitä taisin pitää muutaman kuukauden.

teippipidennys

Ajat ovat muuttuneet ja pidennystekniikat kehittyneet – nimittäin teippitekniikalla tehdyt pidennykset vaativat noin 45 minuuttia ja uusi pidempi tukka oli valmis! Hiukset huolletaan (=nostetaan) parin kuukauden välein ja hiusten käyttöikä oikealla huollolla ja käytöllä on useita vuosia.

Ihan halpaa puuhaa tämä ei toki ole. Toisaalta hintaa puolustaa juuri tuo hiusten pitkä käyttöikä ja itselläni erityisesti kasvatusprojektin nopeutus. Hiusten hinta määrittyy jokaiselle sen mukaan, miten paljon hiusta laitetaan ja työn hinta sen mukaan, kuinka kauan laittoon menee, vaativatko omat hiukset värjäystä jne.

Vielä ennen hiusten laittoa, lähetin Anulle viestin:

En sitten halua ihan älytöntä lettiä – pitää pystyä treenaamaan!

Se olikin luonnollisesti isoin kriteeri, joka mielessä lähdin tätä pientä muutosta tekemään. Tähän mennessä pidennyksistä ei ole ollut minkäänlaista haittaa treenatessa. Olen saanut ne hyvin joko ponnarilla tai letillä pysymään kasassa. Ensimmäinen haasteellinen osuus tuli oikeastaan vastaan hiuksia ensi kertaa pestessä, sillä hiukset tuntuivat todella pitkiltä ja painavilta. Siitäkin selvittiin ja seuraava pesukerta oli jo huomattavasti helpompi. Vaikka omaan pituuteen tuli lisää vain n. 10 cm, se tuntui aluksi todella paljon. Toki myös paksuus on suuri muutos.

Nukkuessa hiukset lepäävät hyvin löysällä letillä, eivätkä ne muutenkaan enää paina tai haittaa elämää. Mitä nyt niitä pitää hypistellä koko ajan. 😉 Arvoon arvaamattomaan on noussut myös yksi parhaimmista joululahjoistani eli GHD-rauta. Sillä on helppo muotoilla hiukset joko suoriksi tai kiharrella, mikä nyt sattuu olemaan päivän fiilis. Mikä parasta, olen pitänyt hiuksia todella paljon auki, mikä on tässä ehkä se suurin muutos ainaiselle ponnaritytölle.

IMG_6005

xx Laura

@juoksujalkaa Facebookissa

@lauraenroth instagramissa

Yhteistyössä I-lo Helsinki Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *